A fost lansat un film despre Maria Lătăreţu

Un film dedicat interpretei Maria Lătăreţu a fost lansat ieri la Târgu Jiu şi va fi pus la vânzare în magazinele de specialitate. Filmul a fost realizat de Dorin Brozbă. Realizatorul a vrut să lanseze filmul odată cu începerea Festivalului Naţional „Maria Lătăreţu“, anul acesta fiind ediţie jubiliară.

Brozbă s-a declarat nemulţumit de faptul că nici un reprezentant al instituţiei publice nu a participat la eveniment şi nici chiar reprezentanţi ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. Dorin Brozbă a mai făcut un film dedicat Mariei Lătăreţu când a lansat şi o carte în care este prezentată viaţa şi cariera celebrei interprete. Filmul durează o oră, iar 20 de minute sunt imagini cu Maria Lătăreţu pe scenă. Brozbă a declarat că imaginile i-au fost furnizate de nora Mariei Lătăreţu, Ioana Lătăreţu. Dorin Brozbă a mai spus că doreşte reeditarea cărţii despre Maria Lătăreţu  la care va fi ataşat şi acest film.

Nora interpretei Maria Lătăreţu, Ioana Lătăreţu, a declarat că este foarte bucuroasă că acest film a văzut lumina zilei. „Oamenii vor avea ocazia să o vadă pe Maria Lătăreţu în mişcare, vie. Aceste imagini le-am păstrat cu sfinţenie timp de patruzeci de ani. Mă bucur nespus că domnul Brozbă s-a gândit să amintească oamenilor de Maria Lătăreţu“, a declarat Ioana Lătăreţu. Brozbă s-a făcut remarcat după ce a scris mai multe cărţi despre interprete de muzică populară dar şi despre echipele de sport din judeţul nostru. Acesta a declarat că, în primăvara anului următor va realiza un film şi o carte, dedicate interpretei Maria Apostol. De menţionat ar fi faptul că Dorin Brozbă a suportat cheltuielile pentru acest film din propriul buzunar.

Obiecte noi la Casa „Maria Lătăreţu“

Casa Memorială „Maria Lătăreţu“ a fost îmbogăţită cu alte obiecte aduse de curând de nora Mariei Lătăreţu, Ioana Lătăreţu. Astfel, alături de fotografii, documente, diplome, costume populare şi chiar marama pe care a purta-o în ultima zi de viaţă, aflate deja în Casa Memorială „Maria Lătăreţu“, au fost aduse şi pardesiul, pălăria şi chiar o măsuţă, toate acestea fiind odată ale interpretei din Bălceştii de Gorj. „Am adus o rochie de seară din catifea franţuzească, o pălărie, pardesiul ei şi măsuţa pe care o avea mereu în faţa fotoliului pe care se odihnea“, a declarat Ioana Lătăreţu. Starea Casei Memoriale „Maria Lătăreţu“ s-a îmbunătăţit vizibil. Potrivit Ioanei Lătăreţu, în curând vor fi gata şi actele prin care Casa Memorială devine un obiectiv înregistrat la Ministerul Culturii şi Cultelor. Acesta a mai spus că a fost introdus curent electric şi au fost reparate defecţiunile.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: