A fost votată cea mai frumoasă ţară din lume

Cititorii ghidurilor de călătorie Rough Guide au ales Scoția drept „cea mai frumoasă țară din lume”, acest stat întrecând Canada în topul celor 20 cele mai atractive state din punct de vedere turistic, informează The Independent și Metro.

Pe lista sa, pe care mai figurează țări precum Noua Zeelandă (locul 3), Italia (locul 4) și Africa de Sud (locul 5), ghidul menționează: „Și, în final, cea mai frumoasă țară din lume este dezvăluită: Scoția. Cine poate nega faptul că aceste plaje sălbatice, lacuri adânci și castele pe stânci sunt unele dintre cele mai minunate și mai frumoase priveliști din lume?”.

Pe locul 6 se află Indonezia, Marea Britanie se află pe locul 7, Islanda ocupă locul 8, urmată de Statele Unite ale Americii, pe 9 şi Țara Galilor pe 10. Pe locul 11 se află Slovenia, urmată de Mexic (locul 12), India (locul 13), Finlanda (locul 14), Elveția (locul 15), Peru (locul 16), Norvegia (locul 17) şi Irlanda pe (locul 18). Locul 19 este ocupat de Croația, iar pe ultima poziție, 20, se află Vietnam, votată pentru „bogăția sa uriașă de frumusețe naturală, ușor accesibilă”.

Vizualizări: 3,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: