A furat 7.000 de euro cu o mână de sticksuri și un pistol

Bărbatul care a furat 7.000 de euro dintr-un amanet din Bumbești-Jiu încă nu a fost prins. Polițiștii au tras pe dreapta, numai în ultimele ore, mii de mașini pe Drumul Național 66. Le-au percheziționat pe toate în încercarea de a-l prinde pe cel care a dat lovitura la casa de schimb valutar din Sadu.

Ca să nu-i fie văzută fața pe camerele de supraveghere din interiorul clădirii, bărbatul a avut un plan destul de ingenios. A aruncat pe scară niște sticksuri, iar când singura angajată a casei de amanet a ieșit să măture scara, acesta ar fi tras-o de păr și a amenințat-o cu un pistol. „Auzii că veni un bărbat. O trase de păr, o bătu aici pe scară și o amenință cu un pistol. Îi puse pistolul la tâmplă și apoi intră cu fata în amanet, luă banii și fugi”, a spus o femeie care locuiește în zonă. „Nu este cineva care să nu știe zona. A analizat el bine. A dispărut imediat. A plecat pe aici, spre Petroșani. Degeaba oprește Poliția mașinile pe aici. El o fi luat-o în munți. Știm că avea o geacă cu roșu, galben și albastru și mai avea și o cagulă pe față și glugă, nu îl poți recunoaște”, a spus un alt locatar.

Tânăra casieră era singură, iar lovitura a venit la câteva minute după ce a deschis casa de amanet. Bărbatul a forțat-o să-i dea toți banii din casă. Femeia i-ar fi dat 7.000 de euro. Banii nu reprezentau însă întreaga sumă de bani din casă. Hoțul s-a făcut nevăzut, iar polițiștii au pornit pe urmele lui. Criminaliștii au luat amprente din sediul casei de amanet, de pe stradă, dintre blocuri și chiar din coșurile de gunoi din apropiere.

„Am ajuns rău!”

Mai bine de zece filtre au fost instituite până în Bâlteni și spre Hunedoara. „În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de tâlhărie calificată. Din ordinul conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, s-a suplimentat numărul de efective din zonă și au fost instituite mai multe filtre. Polițiștilor din teren li s-au comunicat semnalmentele bărbatului, precum și articolele de vestimentație”, a transmis Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

„Nu am văzut nimic suspect pe drum. Am aflat acum de la domnul agent ce s-a întâmplat. Dacă voi vedea o astfel de persoană, voi suna la 112”, a spus un bărbat. „E a treia oară când ne oprește Poliția. Ne-au oprit la intrare în Sadu, apoi în Sadu și acum la Târgu Jiu. Am auzit că a fost jaf la Sadu și i-a pus pistolul la tâmple unei fete de acolo. Am ajuns rău! Nu mai ești în siguranță nici ziua”, a spus un alt șofer tras pe dreapta de polițiști.

Camerele de supraveghere au surprins imagini cu atacatorul, dar rămâne de văzut cât vor fi de utile acestea. Acesta a folosit de pare un pistol de tip airsoft.

Galerie foto



Vizualizări: 7,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: