Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

La Eurovision 2022, în Torino, România va fi reprezentată de artistul cu nume de scenă WRS, Andrei Ionuț Ursu. Acesta va interpreta „Llamame”, piesă cu care a câștigat finala Selecției Naționale Eurovision România.

Născut în 1993 la Buzău, Andrei Ionuț Ursu (WRS) a început să practice dansul de la 12 ani. De-a lungul timpului, el a fost dansator pentru mai mulți artiști cunoscuți din țara noastră. Cariera muzicală și-a început-o în trupa „Shot”, în anul 2015, iar ulterior a plecat la Londra iar în capitala Marii Britanii, Andrei a început să compună muzică. „Sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică și scriu și pentru alții. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la „Românii au talent” și „Vocea României”, așa mi-am început eu cariera. Părinții mei sunt ambii dansatori și am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani. În seara asta mama și sora mea au fost cu mine. Și mulți prieteni”, a spus artistul despre cariera sa de până acum.

WRS a câștigat finala Selecției Naționale a Eurovision, obținând 59 de puncte. Artistul i-a învins pe Kyrie Mendél (locul 2) și Dora Gaitanovici (locul al treilea). WRS a fost desemnat câștigător de juriul format din Alexandra Ungureanu, Randi, Cristian Faur, Ozana Barabancea și Adrian Romcescu, dar și de votul telespectatorilor.

În cea de-a doua semifinală, care se va desfășura pe 12 mai, la Torino, România va participa alături de țări precum: Australia, San Marino, Israel, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda.

Italia va găzdui ediția din acest an a concursului internațional de muzică, după ce în 2021, trupa italiană de rock „Maneskin” a câștigat Eurovision. În urma conflictului militar declanșat de Vladimir Putin în Ucraina Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022.

Galerie foto



Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: