Cum se fierbe corect orezul pentru garnitură

Orezul este un aliment de bază, nelipsit din orice bucătărie şi poate fi gătit în multe feluri. Trebuie însă să cunoşti anumite trucuri pentru a gătă cât mai bine orezul şi pentru fi gustos chiar dacă îl foloseşti pentru că eşti la dietă.

Orezul este aliment de bază în multe diete. Exist mai multe tipuri de orez, diferențiate prin tipul bobului, culoare și aromă (orez lung, rotund, mijlociu, bob cu bob și altele). Orezul fiert este cea mai des întâlnită reţetă.

Ingrediente:

    200-250 grame de orez

    400 ml de apă (pentru gătit)

    40 grame de unt

    1 linguriță de sare

Mod de preparare: În primul rând trebuie să spălați bine orezul. Într-o cratiță adâncă, turnați apă deasupra boabelor de orez și amestecați-le minuțios cu mâna, apoi scurgeți apa. Repetați procesul până când apa va scursă va fi curată, imaculată.

Turnați apă rece deasupra orezului spălat anterior, acoperiți vasul cu un prosop de hârtie și lăsați-l la umflat timp de cel puțin 2 ore. Puteți face această procedură noaptea sau dimineața astfel încât la prânz sau la cină să îl puteți pregăti. Se scurge apa în care a fost înmuiat orezul și se spală bine orezul încă o dată.

Puneți orezul în cratiță (în mod ideal, o oală cu pereții groși). Acoperiți orezul cu cantitatea de apă indicată în lista ingredientelor. Lăsați-l să fiarbă la foc intens timp de 3 minute. Tot acum adăugați sarea și untul.

Acoperiți cratița cu un capac, opriți focul și lasați-o pentru aproximativ 30 de minute pentru a obține cel mai bun orez fiert.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: