Nu aruncaţi cojile de banană, sunt foarte utile în gospodărie

Banana este un fruct popular consumat la nivel mondial, cu o producție anuală de peste 165 de milioane de tone. Odată îndepărtată coaja, fructele pot fi consumate crude sau gătite dar nici coaja cestora nu ar trebui aruncată, fiind utilă pentru, animale, plante şi flori.

Cojile de banană sunt uneori folosite ca materie primă pentru bovine, capre, porci, maimuțe, păsări de curte, iepuri, pești, zebre și alte câteva specii, de obicei în fermele mici din regiunile în care sunt cultivate banane. Dar cojile de banană mai pot avea și alte întrebuințări în gospodărie. Pot fi folosite ca ingredient pentru gătit, în purificarea apei, pentru fabricarea mai multor produse biochimice, precum și pentru tot felul de situații comice.

Gătitul cu coajă de banană este un obicei des întâlnit în bucătăria din Asia de Sud-Est, India și Venezuela, unde coaja de banană este folosită în rețetele culinare.

Acneea poate cunoaște o ameliorare de pe urma folosirii cojilor bananei. Pare greu de crezut, dar tot ce ai de făcut este să masezi zona afectată câte cinci minute, în fiecare zi. După ce trec cele cinci minute, zona trebuie spălată. În maxim o săptămâna vei vedea deja o schimbare.

Cojile de banană sunt folosite și ca îngrășământ floral. Tot ce ai de făcut este să le usuci, să le macini și apoi să le pui în ghiveci sau la rădăcina plantelor. Amestecă-le în soluția pregătită pentru grădina și vei obține un compus plin de nutrienți pentru plante. Conținutul de potasiu și fosfor ajută la dezvoltarea și creșterea radăcinii și protejează sănătatea plantei. Îngrășământul natural va ajută plantele să se dezvolte armonios și sănătos.

Vizualizări: 2,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: