A furat o maşină şi a dus-o la fier vechi

Un târgujian a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu au probat faptul că acesta a sustras un autoturism pe care l-a valorificat la un centru de colectare a fierului vechi.

Vineri, 18 februarie a.c., în jurul orei 17:10, Poliţia Municipiului Tg-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către P.O., de 58 de ani, din municipiu, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul pe care îl avea parcat în parcarea din faţa blocului unde locuieşte.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu.

Continuând investigaţiile, poliţiştii au găsit autoturismul, evaluat de partea vătămată la suma de 3.800 lei, la un centru de colectare a fierului vechi din Tg-Jiu, fiind dezmembrat.

La scurt timp, poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe suspectul furtului, M.C.N., de 39 ani, din municipiul Tg-Jiu, judeţul Gorj. Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că în după-amiaza zilei de vineri, suspectul s-a deplasat într-o parcare situată pe str. Aleea Smârdan, iar aici, fiind ajutat de către un tânăr de 27 ani, din Tg-Jiu, pe care l-a indus în eroare, în sensul că i-a precizat că autoturismul îi aparţine, achiziţionându-l anterior de la un cetăţean care se află plecat în străinătate, au urcat autovehiculul pe o autospecială tip platformă şi l-au transportat la centrul de colectare a fierului vechi.

Suspectul  M.C.N. a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

La data de 19.02.2011, poliţiştii l-au prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului, respectiv Judecătoriei Tg-Jiu, iar cu această ocazie, instanţa de judecată a emis pe numele lui M.C.N., mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: