Viceprimarul Roman Bărbuţi renunţă la primărie pentru gospodărie

Ioan Roman Bărbuţi ocupă funcţia de viceprimar al municipiului Târgu Jiu de aproximativ 11 ani şi nu mai vrea un alt mandat. Ioan Roman Bărbuţi îşi doreşte un nepot şi speră ca peste 15 ani să revină la primărie doar pentru a-şi sărbători Nunta de Aur.

Ioan Roman Bărbuţi ocupă funcţia de viceprimar al municipiului Târgu Jiu din anul 2000, după ce timp de aproape 30 de ani a lucrat la o fermă horticolă şi la staţiunea pomicolă. Viceprimarul spune că nu va mai încerca să obţină un al patrulea mandat deoarece vrea să-şi petreacă mai mult timp cu familia şi să-i lase pe cei mai tineri să ocupe acest post. “Vreau să-mi închei mandatul de viceprimar şi nu voi candida la alegerile viitoare. Vreau să-i las pe cei mai tineri pentru a ocupa acest post. Odată cu pensionarea voi renunţa şi la funcţia din partid, dar voi rămâne membru activ şi mă voi gândi la vreun post de consilier”, a declarat Ioan Roman Bărbuţi.

Acesta îşi doreşte să-şi petreacă mai mult timp cu familia şi să se ocupe de treburile gospodăreşti.

Absolvent al Facultăţii de Horticultură, viceprimarul se pricepe să taie via şi pomii. “Îmi place să muncesc prin gospodărie. Am vie şi pomi fructiferi, iar până acum câţiva ani mă ocupam singur de grădină. Lucrând la Staţiunea Pomicolă am devenit specialist în tăiatul vii şi al pomilor fructiferi. Serviciul la primărie nu-mi permite să mă ocup de gospodărie aşa cum trebuie”, a mai precizat Ioan Roman Bărbuţi.

Cel mai mare ghinion

Cel mai mare ghinion pentru viceprimar a fost accidentul suferit în vara trecută. Cu patru zile înainte de a pleca în concediu la Staţiunea Felix, Ioan Roman Bărbuţi a alunecat pe scară şi şi-a rupt piciorul. Recuperarea sa a durat aproximativ 7 luni, timp în care a venit la serviciu ajutându-se de cârje şi bastoane. De curând acesta a reuşit să meargă fără a se sprijini. “Vara trecută îmi luasem o scurtă perioadă de concediu pentru a pleca la Felix. Cu patru zile înainte am alunecat pe scară şi mi-am rupt piciorul. A fost o căzătură urâtă în urma căreia mi-am zdrobit calcaneul. Recuperarea a durat foarte mult probabil şi din cauza vârstei. După ce mi-a fost scos gipsul am urmat 34 de şedinţe de recuperare. De curând am reuşit să merg fără baston. Acest accident a fost cel mai mare ghinion din viaţa mea”, a declarat viceprimarul.

Va reveni la primărie pentru Nunta de Aur

Ioan Roman Bărbuţi are 63 de ani şi este căsătorit de aproape 35 de ani. Cea mai mare satisfacţie pentru el este familia: o soţie grijulie şi doi copii minunaţi. “Aş fi dori şi multora să aibă o familie ca a mea: o soţie gospodină, care munceşte foarte mult, şi doi copii ce nu mi-au creat niciodată probleme. Am 35 de ani de căsătorie şi chiar dacă am mai avut discuţii contradictorii cu soţia mea am reuşit să facem faţă tuturor încercărilor vieţii. Sper să revin la primărie când îmi voi celebra Nunta de Aur. Până atunci îmi doresc să am cel puţin un nepot pentru a avea ce face când voi ieşi la pensie”, a precizat Ioan Roman Bărbuţi.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: