A găsit o bombă săpând la fundaţia casei

Descoperire „explozivă” făcută marți seara de un gorjean din Crasna în timpul unor lucrări de consolidare a fundației casei sale. Bărbatul a simțit în timpul săpăturilor pe care le efectua lângă fundația casei că a dat peste o piesă metalică, moment în care s-a gândit inclusiv la varianta că ar putea fi vorba de un proiectil.

La adâncimea de circa 25 de centimetri săpăturile au fost oprite, iar omul a dat alarma la 112. Inițial el a vorbit cu polițiștii despre descoperirea făcută, dar ulterior pe fir au intrat pirotehniștii de la ISU Gorj. Aceștia au venit la fața locului și au constatat că proiectilul îngropat în pământ era vechi de un secol, provenind din Primul Război Mondial. Proprietarul casei a fost avertizat să nu se mai atingă de bomba aflată lângă casa sa pentru că are focosul activ și oricând se poate produce o nenorocire.

Un echipaj al Poliției a supravegheat proiectilul pe parcursul întregii nopți de marți spre miercuri, până când pirotehniștii au revenit și au scos bomba din pământ pentru a o duce într-un loc sigur pentru a fi detonată.

"Aseară (marţi seara - n.r.), un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului. Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului şi au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până miercuri dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti", a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: