Sicriu cu oase, la marginea drumului

Angajații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au avut parte marți după-amiază de o surpriză de proporţii, când au descoperit un coșciug aruncat pe marginea drumului ce face legătura între Târgu Jiu și Baia de Aramă. Drumarii erau în zonă pentru a strânge gunoaiele aruncate de șoferi în pădurea de la Bârsești, dar, la un moment dat, unul dintre ei a descoperit mai multe scânduri care, de fapt, formau un coșciug. Au fost anunţaţi criminaliştii, care au venit la faţa locului.

În interiorul sicriului aproape putrezit se mai afla și un sac plin cu haine și chiar încălţările cu care se presupune că a fost înhumat decedatul.

Muncitorii erau împreună cu șeful SDN Târgu Jiu, Ion Tudor, care la început nu credea că ar avea de-a face cu o astfel de descoperire macabră. „Am găsit multe lucruri pe marginea drumului aruncate de șoferii neinteresați de curățenie, în general, și de soarta mediului, în particular. În ultimele zile verificăm cu atenție chitanţe, facturi sau alte indicii pe care le descoperim printre mizeriile aruncate în şanţuri, pentru că aşa îi putem identifica pe conducătorii auto cărora ori le atragem atenţia, ori sesizăm Garda de Mediu pentru a fi sancționați. De data aceasta a fost mai mult decât ne aşteptam noi pentru că, de regulă, găsim sticle de plastic, saci cu gunoaie, chiar și televizoare vechi aruncate, dar niciodată nu am dat peste un coșciug. În interiorul lui se află inclusiv un sac în care sunt haine, iar în acestea unul dintre angajaşi a descoperit două fragmente osoase”, a menționat Tudor.

Dosar penal pentru profanare de morminte

Inițial, drumarii au descoperit doar un crucifix pe una dintre scândurile aflate în putrefacţie, dar după ce au ridicate lemnele pentru a le duce la gunoi au dat și peste sacul cu haine ce se presupune că aparțin celui decedat. Un inventar sumar al sacului arăta că hainele și încălțările ar proveni de la un coșciug mai vechi, deshumat probabil după cei șapte ani ceruţi de canoanele religioase. Ion Tudor a contactat imediat autoritățile, Direcția de Sănătate Publică și IPJ Gorj, care au comunicat că în lipsa unor fragmente osoase care să reprezinte cu adevărat o „problemă”, resturile găsite pe marginea drumului pot fi ridicate și duse la gunoi ori incinerate.

Întâmplarea a făcut ca, în momentul în care s-a trecut la curățenia efectivă, unul dintre muncitori să dea și peste două fragmente osoase. Atunci Tudor a revenit cu un telefon la șeful IPJ Gorj, iar la fața locului, în scurt timp, și-a făcut apariția o echipă de criminaliști. Aceștia au inventariat toate resturile descoperite, indiferent că a fost vorba de haine, lemne sau oase, fiind deschis un dosar penal pentru profanare de morminte. E greu de crezut că profanatorul va fi și descoperit, dar cine ştie ce surprize va aduce ancheta.

Legenda miresei

Descoperirea din pădurea de la Bârsești este și mai interesantă prin prisma faptului că printre obiectele vestimentare aflate în sacul din coșciug părea că se află și un voal de mireasă. Ion Tudor a menționat că unii șoferi i-au relatat în ultimii ani despre apariţia, noaptea, a unei „mirese” care mergea pe marginea drumului, poveştile acestora nefiind luate însă niciodată în serios.

Vizualizări: 4,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: