A început Festivalul de Folk, la Tg Jiu!

Festivalul de Folk de la Târgu Jiu a început aşa cum era normal, cu un elogiu adus cunoscutei interprete de folk Tatiana Stepa! Toţi cei care au iubit-o au urcat pe scena cu lumânări aprinse şi au cântat câteva dintre melodiile celei care a trecut în nefiinţă. Tot în prima zi a festivalului au urcat pe scenă şi concurenţii care speră, fiecare, să impresioneze juriul şi să câştige locul I. Iubitorii muzicii folk au ascultat cu sufletul la gura atât concurenţii cât şi invitaţii până târziu în noapte.

Tatiana Stepa a fost comemorată în prima zi a festivalului de Folk, astfel, toţi cei care au iubit-o au urcat pe scenă cu lumânări aprinse şi au cântat în memoria ei. Festivalul de Folk şi Balada Poarta Sărutului este închinat Tatianei Stepa. Colegii de scenă ai Tatianei Stepa au acceptat cu greu lipsa de la Festival a marei interprete. “ Este un sentiment foarte ciudat, mă uit la fotografia Tatianei care este în fundalul scenei şi nu-mi vine să cred că a plecat pentru totdeauna. E nedrept, dar se pare că Dumnezeu are un plan cu ea” susţine folk-istul Vasile Şeicaru. 
 Pe scena festivalului au urcat cu mari emoţii concurenţi veniţi dn toate colţurile ţării, care au încercat să cânte cât mai bine. “Este pentru prima dată când particip la acest festival, am avut mari emoţii, nu stiu cum m-am descurcat pe scenă, chiar dacă nu voi câstiga locul I, nu voi fi dezamăgit, a însemnat mult pentru mine să cânt în această seară, aici la Tîrgu Jiu” spune Mihai Boicu din Suceava. Publicul a fost încântat şi a ascultat cu plăcere melodiile concurenţilor şi invitaţilor. De asemena au remarcat şi organizarea mult mai bună faţă de anii precedenţi. "Este un festival deosebit, o să rămân până la final. Festivalul a crescut de la an la an “este parerea unei tinere din public.
 Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu crede că niciuna dintre ediţiile precedente ale Festivalului nu a fost atât de reuşită ca cea de anul acesta. ”Chiar dacă este an de criză, ediţia asta nu e de criză, e una excepţională şi dacă ne ajută Dumnezeu şi cu vremea va fi o ediţie de pomină, poate cea mai bună a festivalului” susţine acesta.


Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: