A început recrutarea administratorilor Aparegio. Cine sunt candidații!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj a demarat procedurile de selecție a noului Consiliu de Administrație al Aparegio, operatorul regional de apă și canal. Selecția este organizată de un expert din Craiova, iar cei interesați și-au putut depune candidaturile până luni, 11 decembrie.

Societatea Aparegio este condusă interimar de Traian Pătrășcoiu, al cărui mandat a fost prelungit la începutul acestei luni, până la promovarea prin concurs a noului director general. Înainte de a fi scos la concurs postul de director general, trebuie selectat Consiliul de Administrație al societății în baza legii 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Procedura a fost demarată de ADIA Gorj, astfel că cei interesați să ocupe unul dintre cele șapte posturi de administrator și-au putut depune candidaturile până luni, 11 decembrie.

Actualul Consiliu de Administrație, care este tot interimar, numit pentru o perioadă patru luni, este format din: Traian Pătrăşcoiu, Radu Angheloiu, Eugen Corcoaţă, Simona Rîiosu, Liviu Cîlniceanu, Alexandru Zaharia, Marian Spiroiu (preşedinte).

Traian Pătrășcoiu a spus că și-a depus candidatura pentru un nou mandat de administrator la Aparegio, acesta putând ocupa un post de membru în forul de conducere, nu și de președinte.

Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, care a ocupat până la începutul lunii noiembrie un post de administrator la Aparegio, spune că nu și-a depus candidatura de această dată pentru că nu a știut că a fost demarată procedura de selecție. ”N-am depus nicio candidatură. Nici n-am știut. Dacă știam, m-aș fi gândit. Nu știu dacă aș fi depus-o sau nu”, a explicat Marius Ionescu.

Pe lângă vechii administratori care doresc evident să continue în acest for de conducere, apar și nume noi. Și-ar fi depus candidatura la această selecție și Grigore Miu, cel mai ”proaspăt” consilier personal al primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Miu a fost director economic la primăria Rovinari pe vremea răposatului Dorin Filip.   

Calendarul selecției

ADIA Gorj, prin hotărârea Adunării Generale a Acționarilor, a aprobat contractarea serviciilor unui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane pentru a selecta noii administratori de la Aparegio. Un expert din Craiova a fost contractat în acest sens, acesta urmând să evalueze candidaturile și să întocmească lista scurtă a candidaților până în data de 15 decembrie. Cei rămași în cursa pentru un post de administrator vor putea depune declarațiile de intenție în perioada 21 decembrie 2017-5 ianuarie 2018. Selecția finală pe bază de interviu va avea loc în 15 ianuarie, iar raportul pentru numirile finale se va face în data de 19 ianuarie.

Din comisia de selecție care va face aceste numiri finale în consultare cu expertul independent fac parte: Mihai Gherghe (directorul ADIA Gorj), Bogdan Slesingher, Gheorghe Cărbunescu, Ionel Dobre, Cătălin Constantin Popa.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: