A luat 10 la BAC, după contestaţii: Am învățat, dar m-am și distrat! Denisa vrea o meserie care să-i aducă „satisfacție sufletească”

Este pasionată de video-blog (vlog), dar este și absolventă de liceu de nota 10. I-ar plăcea să fie regizor de film, dar prima opțiune este să devină profesor. Vorbim de Denisa Gheorghița Berele din Turceni, care a reușit, după ce a depus contestație, să obțină media zece la examenul de Bacalaureat. Pentru că este vlogăriță, Denisa postează frecvent filmulțe amuzante pe pagina sa de Facebook. Spune că îi place să vadă oamenii fericiți.  

Denisa Gheorghița Berele are 18 ani și este absolventă a Liceului Tehnologic Turceni, specializarea Filologie. A vrut mereu să-și facă părinții mândri, ambii salariaţi la Termocentrala Turceni, fiind unicul copil al familiei Berele. La examenul de Bacalaureat, Denisa a bifat a doua medie pe judeţ. Îndrumată de o prietenă, tânăra a contestat nota la Istorie, de 9,75. În urma recorectării lucrării, Denisa a obținut nota maximă, devenind astfel cel de-al doilea absolvent de liceu din Gorj care a reușit să ia 10 pe linie la sesiunea de vară a Bacalaureatului.

Îi surâde meseria de profesor

Denisa vrea să urmeze facultatea de litere, la Craiova sau București. Ar vrea să fie și regizor de film, dar nu știe dacă este și o meserie care să-i aducă satisfacții, de aceea a ales să fie dascăl. „Vreau să merg la o facultate, mă gândeam la Litere, la română-engleză, dar încă mă mai gândesc, nu sunt foarte sigură. Am avut o perioadă în care voiam să dau la regie de film și după m-am răzgândit. Părinții mă susțin, dar nu știu ce șanse aș avea în România. Îmi surâde meseria de profesor, chiar îmi surâde. Pe mine m-au marcat anumiți profesori, și în V-VIII, și la liceu, chiar mi se pare că lasă o amprentă asupra copiilor. Mi-ar plăcea să știu că am contribuit cu un bine, cât de mic. Să știu că peste ani o să ne întâlnim pe stradă și o să-i văd oameni realizați. Chiar aduce satisfacție sufletească”, a declarat Denisa Gheorghița Berele.

„Îmi place să fac oamenii fericiți”

Tânăra și-a propus să-și creeze propriul vlog. A avut în plan să cumpere instrumentele necesare pentru a crea videoclipuri nostime, dar a luat o pauză, înainte de examene. „Sunt amuzante videoclipurile, le spun lucruri, situații comice care-mi trec prin minte. Chiar îmi place să fac oamenii fericiți”, a mai spus tânăra de 10. Denisa nu a renuțat definitiv la ideea de a deveni regizor de film, dar va decide mai târziu dacă va urma și studii în acest domeniu.

MESAJ

Denisa a avut și un mesaj pentru tinerii din generația sa. S-a pregătit constant şi astfel a reuşit să ia cu brio Bacalaureatul. „A fost o pregătire continuă din clasa a IX-a. M-am și distrat. Nu am fost așa, chitită, să nu mai ies deloc din casă, dar nu e foarte greu. Părinții îmi spuneau că o să fie mândri de mine, indiferent de notă. Le transmit tinerilor să aibă foarte multă încredere în ei și să nu se lase doborâți de absolut niciun clișeu. Fiind de la un liceu tehnologic, am avut totuși note destul de mari. Mereu ne-am lovit de chestia asta, că nu era bine văzut. Dar nu-i așa, chiar sunt copii foarte muncitori. Și profesorii sunt minunați”, a precizat Denisa.

Galerie foto



Vizualizări: 15,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: