A murit artista care vindeca prin artă

Pictoriţa Elena Pop, desemnată artistul anului 2017 într-o localitate din Italia, a murit la vârsta de 36 de ani. Aceasta era internată în spital, cu o boală gravă. I se spunea artista care vindecă prin artă, Elena Pop fiind implicată în proiecte caritabile. A sprijinit copiii bolnavi de cancer, dar în final boala a răpus-o și pe ea.

Prietenii tinerei sunt șocați, printre ei și Mari Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak acum mai bine de zece ani, care a postat un mesaj pe facebook:

În seara în care am hoinarit prin Bucuresti batea un vînt întepator si rece care ne ciufulea parul si ne îngheta obrajii. Nici lumina nu era prea buna. Dar noi ne-am distrat si asa. Atunci mi-a dat si tabloul cu mac rosu, pictat special pentru mine. Am facut cîteva lucruri - zic eu, bune - împreuna, am vorbit despre cîte-n luna si în stele. Ea era un artist adevarat care traia pentru culoare. Atunci cînd lumea n-o stia si nu fusese înca premiata la expozitii în Italia si Franta, facea proiecte cu si pentru copii abandonati sau bolnavi de cancer. Îi ajuta sa se exprime prin desen, sa îsi regaseasca sufletele si speranta. Si credea sincer ca asta e rolul ei pe pamînt. Asa e, a fost un înger. Acum aflu cu stupoare ca Elena Pop nu mai e aici. Fizic. Si asta doare. Nu stiu cum altfel sa le spun celor din jurul ei ca-mi pare rau. Cuiva anume...
Drum bun în lumina, Elena.

Galerie foto


Vizualizări: 4,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: