A murit carbonizat în casa din Târgu Jiu

Un bătrân din Târgu Jiu, domiciliat la o casă de pe Calea Severinului, a murit ieri a prânz carbonizat în propria sa locuință, casa luând foc de la o sobă pe care omul își pusese niște haine la uscat. Flăcările nu au fost unele uriașe, dar fumul provenit de la niște cauciucuri băgate de acesta în sobă a contribuit la moartea acestuia, pompierii fiind cei care vor stabili cauzele exacte ale nenorocirii.

Ion Boca avea 70 de ani şi locuia la marginea orașului împreună cu fiul său, ieri în jurul prânzului tânărul plecând de acasă cu treabă pentru vreo jumătate de oră. La întoarcere a găsit echipaje de pompieri, salvare, polițiști și vecini panicați. Casa lui luase foc, iar în ea se afla și tatăl său, vecinii fiind primii care au încercat să ajute la stingerea focului, în lipsa proprietarului.  „Când ajunsei eu aici era fum peste tot. Spărsei prima ușă, de la intrare, o scosei afară, după care intrai în casă pe burtă. Era fum mult și foc, luase foc și tavanul, iar pe el nu îl puteam vedea. Am adus apă cu gălețile și am întins și un furtun, dar degeaba că era prea puțin”, a povestit Nicolae Vugigeică, un vecin al bătrânului.

O vecină care plângea în hohote avea și ea propria supărare pentru că văzuse fumul, dar nu i-a dat importanță. „Eu am văzut că îmi intra fum în bucătărie, că aveam geamul deschis. Am zis că el o fi băgat cauciucuri pe foc, că mai obișnuia, dar era altceva. Eu cred că el a fost și băut și cu atâta fum în casă nu a mai avut nicio scăpare”, a spus femeia. Vecinii care au intrat în casa bătrânului l-au găsit pe acesta carbonizat pe patul pe care dormea de obicei, orice intervenție a medicilor de la Ambulanță fiind inutilă. Aceștia nu au mai putut să constate decât decesul, pompierii fiind cei care au avut vreo oră de lucru pentru a lichida complet incendiul.

Ca și cauze posibile care ar fi generat nenorocirea de ieri, aceștia cred că focul ar fi pornit de la niște haine puse la uscat pe sobă. Cel mai probabil hainele au luat foc și de aici s-au aprins restul obiectelor inflamabile din locuință. Trupul neînsuflețit al bătrânului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj, legiștii urmând să stabilească azi cauzele decesului. Concluziile lor vor fi înaintate și către Poliție, oamenii legii deschizând o anchetă și făcând cercetări pentru moarte suspectă, ei urmând să afle în următoarele zile cine e vinovat pentru cele întâmplate ieri.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: