Doi lideri sindicali audiaţi în dosarul „masa caldă”

Liderul sindical de Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, şi vicepreşedintele USMO Constantin Ureche au fost chemaţi ieri la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Aceştia au fost solicitaţi să dea explicaţii în calitate de martori, anchetatorii dorind să afle mai multe informaţii legate de dosarul “Masa caldă”.

La ieşirea de la audieri, sindicalistul Nelu Roşca a spus că a fost întrebat despre decontarea mesei calde în carieră. “Am fost audiat ca martor în acest dosar cu mesele calde. Dacă cunosc decontarea sau nedecontarea, participarea sau neparticiparea unora sau altora. Acest lucru l-am spus domnului procuror şi atât. Nu mă simt vinovat. De ce? Că am mâncat cald în timpul programului? N-am nicio vinovăţie. Nici n-am deţinut funcţii care să mi se poată atribui anumite lucruri şi nu cred că sunt vinovat, eu în primul rând, dar nici alţii”, a declarat Nelu Roşca.

Constantin Ureche este şi inspector social la cariera Lupoaia. Sindicalistul spunea înainte de audieri că nu cunoaşte motivele pentru care a fost chemat de procurori. Nu doar cei doi sindicalişti au fost audiaţi ieri. Explicaţii în faţa organelor de cercetare a trebuit să dea şi o angajată a Carierei Roşiuţa din Departamentul Resurse Umane.

În luna septembrie procurorii au deschis o anchetă cu privire la contractul de masă caldă acordată minerilor, prejudiciul estimat fiind de 2.8 milioane de lei. Poliţiştii au spus că printre mineri au fost hrăniţi şi fotbaliştii de la Minerul Motru. Fostul director general al SNLO Daniel Burlan şi administratorul cantinei din Motru, Alexandru Ciorecan, au fost reţinuţi pentru 24 de ore în acest dosar fiind acuzaţi de delapidare, fiind ulterior eliberaţi în lipsa unor probe pentru arestarea preventivă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: