A murit, dar a salvat vieţi. Ultima cursă a lui Marian Roşca

Gorjeanul din Bumbeşti Jiu, care a murit în cumplitul accident din Italia, când un viaduct s-a prăbuşit zeci de metri, va fi condus duminică pe ultimul drum. Trupul acestuia a fost repatriat şi va fi înhumat la Curtişoara, acolo unde tânărul îşi făcuse o casă şi plănuia să se însoare. Nu a fost să fie, viaţa lui Marian Roşca fiind curmată la 35 de ani. Familia lui a acceptat să îi fie donate organele, astfel că alţi oameni vor avea şansa la o viaţă normală.

Sicriul cu trupul românului care a murit în urma accidentului care a avut loc pe 14 august, în Italia, după prăbuşirea podului din Genova, a fost adus, miercuri, în România şi a fost depus la casa pe care Marian Roşca şi-a construit-o recent în localitatea natală, Curtişoara.

Acesta va fi înmormântat duminică, în Curtişoara, urmând să vină şi patronii arabi pentru care lucra bărbatul. „A fost adus acasă. Va fi înmormântat la Curtişoara, duminică. Patronii lui au fost la spital şi ne-au anunţat că vor participa şi la înmormântare, directorul şi patronul, care sunt arabi. Va merge cineva după ei la aeroport, la Craiova. Ne-au spus că nu se vor încadra să ajungă, de aceea am amânat cu o zi, iniţial am zis să aibă loc înmormântarea sâmbătă, dar au religia lor şi nu ar fi putut ieşi din casă, de aceea am decis să fie înmormântarea duminică. Au zis că participă şi la Moldova, la înmormântarea celuilalt şofer, colegul fratelui meu”, a declarat Aurelia Roşca, sora bărbatului, citată de Mediafax.

Familia a acceptat donarea de organe

Sora lui Marian Roşca a precizat că familia a acceptat prelevarea unor organe ale fratelui. „Ne-am dat acordul pentru donare, dar nu pot să vă spun exact ce organe. Dacă s-a putut face un bine, noi l-am făcut, pentru că el aşa ar fi vrut, el a făcut bine la toată lumea”, a mai declarat Aurelia Roşca.

În total, 43 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova.

Marian Roşca a avut ghinionul să conducă pe viaductul Morandi, al autostrăzii italiene A10, în momentul în care o porţiune de 80 de metri din această construcţie s-a prăbuşit. În imaginile surprinse imediat după tragedie se vede camionul lui Marian, pe care scria ALBA, numele companiei franceze la care lucra.

Iniţial, familia lui Marian a fost anunţată că tânărul s-a prăpădit. Speranţele au renăscut, însă, când a fost găsit într-un spital, la terapie intensivă. Deşi era în comă de gradul patru, din cauza rănilor extrem de grave la cap şi piept, ai lui au sperat până în ultima clipă că va rezista. Din păcate nu a fost aşa. Medicii au anunţat sâmbătă seară că s-a stins.

Italienii promit compensaţii băneşti

Sâmbătă seară, preşedintele şi directorul executiv al „Autostrade per l’Italia”, compania care administrează şoseaua pe care se află podul prăbuşit, au avut prima conferinţă de presă de la tragedie. Au început prin a-şi exprima regretul pentru cele întâmplate şi pentru reacţiile iniţiale, dar nu şi-au asumat responsabilitatea, deşi guvernul a acuzat în mod direct compania de întreţinerea necorespunzătoare a viaductului.

„Simţim o mare compasiune şi împărtăşim durerea victimelor, rudelor şi prietenilor victimelor, a societăţii şi comunităţii locale, dar nu credem că, în circumstanţele actuale, ar trebui să ne asumăm responsabilitatea pentru un eveniment care este încă investigat. Sunt sigur că ancheta va dezvălui ce s-a întâmplat”, a transmis Giovanni Castellucci, directorul executiv al „Autostrade per l’Italia”.

Şefii companiei au anunţat compensaţii de milioane de euro pentru familiile victimelor şi un fond de 500 de milioane de euro pentru oraş. De asemenea, s-au declarat gata să construiască un viaduct nou în doar 8 luni.

Vizualizări: 3,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: