A murit democrația în PNL Gorj. Organizații cu ZERO delegați la alegerile din partid

Douăzeci de organizații nu vor avea delegați aleși pentru conferința de alegere a președintelui PNL Gorj, au decis senatorul Ion Iordache și echipa sa. Un număr de 14 organizații au un singur delegat, iar alte 20 de organizații nu au niciun reprezentant ales. Turceni, localitatea controlată de senatorul Ion Iordache, are cei mai mulți votanți. 

Norma de reprezentare a organizațiilor la alegerile care vor avea loc la finalul lui noiembrie a fost votată în Biroul Politic Județean al filialei Gorj în ședința de miercuri seara. Joi, sigur de listă și de rezultat, senatorul Ion Iordache și-a anunțat candidatura pentru șefia organizației.

Norma de reprezentare pare că a ieșit greu, după multe scenarii, procente și calcule, în urma cărora Iordache să-și asigure mandatul de președinte.

Au luat în calcul procente din votul politic la locale și parlamentare și numărul total de voturi, dar la bază nu a fost, se pare, ideea de a vota toate organizațiile.

Într-un interviu la Radio Infinit, senatorul Ion Iordache a confirmat cum a făcut lista și a declarat că mai mult de jumătate din delegați sunt susținătorii săi: ”Primarii care s-au poziționat alături de mine, unii dintre ei nu au fost acolo, la acea întâlnire, pentru că aveau un alt program, ei sunt cei care au în urma atribuirii delegaților au mai mult de jumătate din delegați și atunci lucrurile ar fi…a fost o idee a lor deja să tranșăm și că o decizie e luată”.

  

Premieră


Astfel, din cele 70 de organizații, 20 nu vor avea niciun delegat ales.

Asta înseamnă că la alegeri, de la aceste organizații va participa doar președintele, care este delegat de drept. Sigur că până atunci vor mai fi dizolvate niște organizații, iar președintele prezent la alegeri va fi și el susținător al lui Iordache.

Cel mai probabil, odată ce Iordache și-a asigurat câștigarea alegerilor, mai departe își dorește un vot covârșitor. 

Întâmplător, cei mai mulți delegați aleși, 14, provin din Turceni. La aceștia se mai adaugă și cei de drept, adică cei care participă pentru că au funcții de viceprimar, consilier județean, etc., ceea ce duce la un număr de circa 20 de votanți doar de la Turceni. Așa a dat calculul!


Pe locul 2, cu un număr de 13 candidați este municipiul Târgu Jiu, cea mai mare organizație din județ.

Cu 11 delegați sunt localitățile Berlești și Dănciulești, 10 delegați la Câlnic, Licurici și orașul Rovinari.

Celelalte orașe au următoarea reprezentare: Novaci- 8, Motru- 4, Tismana-1, Bumbești Jiu-1, Târgu Cărbunești- 1, Țicleni-0.

Un număr de 14 organizații au un singur delegat, iar alte 20 de organizații nu au niciun reprezentant ales. 

Toate alegerile, la toate partidele, sunt ”aranjate” în sensul că pe lista de votanți ajung cât mai mulți oameni care susțin un anumit candidat. Aproape întotdeauna, cine face lista, acela câștigă. 

Au mai fost situații ca acestea din PNL, când schimbarea într-o organizație este dictată de conducerea centrală, încălcând și cartea partidului - statutul. Însă nu există o altă situație în care zeci de organizații să nu aibă reprezentant ales pe lista de delegați. 

Vizualizări: 2,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: