A murit electrocutat într-o fermă dezafectată din Dăneşti

Un bărbat de 35 de ani din comuna Dăneşti a murit sâmbătă electrocutat. El a fost găsit fără suflare în incinta unei ferme dezafectate a Avicola. Din primele verificări ale poliţiştilor reiese că acesta s-a electrocutat în timp ce încerca să sustragă cupru dintr-o secţie cu celule electrice ce urma să-l vândă pentru a avea bani să cumpere mâncare.

Marius Alin Baltă nu avea un loc de muncă, era căsătorit şi avea un copil de numai 5 luni. Potrivit vecinilor, acesta era disperat pentru că nu avea bani să-şi întreţină familia, singurul venit al lor fiind pensia mamei sale de 400 de lei. Pentru a face rost de bani pentru mâncare omul vindea fier vechi. Cel mai probabil asta a căutat şi vineri noaptea în ferma dezafectată din apropierea locuinţei sale întrucât lângă trupul neînsufleţit poliţiştii au găsit şurubelniţe, patente şi diferite chei pentru deşurubat. „Nu avea cu ce să-şi crească copilul, nu lucra nici el nici soţia, mama lui mai are doi copii în întreţinere. Nevoia l-a împins la aşa ceva“, a precizat Valentina Bălan, vecină a bărbatului.

Prin cablul de unde bărbatul a încercat să sustragă cupru treceau 6.000 de volţi. Echipajul de pe salvare a încercat să-l salveze pe bărbat, deşi şi-au pus viaţa în pericol. „Noi imediat cum am ajuns la faţa locului, am intrat în interior pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, dar era deja decedat de câteva ore“, a precizat Jana Prejbeanu, medic Serviciul de Ambulanţă Gorj. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost recuperat abia după ce reprezentanţii Electrica au ajuns la faţa locului şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică. Poliţia continuă cercetările pentru a stabili exact circumstanţele în care tânărul şi-a găsit sfârşitul.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: