O fetiţă de 13 ani a murit, mama se zbate să trăiască

Momente de groază pentru două copile de 6 respectiv 10 ani din cartierul Ursaţi din Târgu Jiu. Acestea şi-au găsit sâmbătă dimineaţa sora moartă, iar mama în stare de inconştienţă în urma unei intoxicări cu monoxid de carbon. Tragedia s-a întâmplat din cauza unei sobe defecte.

Bianca avea 13 ani. Ea locuia împreună cu mama şi cele două surori ale sale, tatăl părăsindu-le în urmă cu ceva timp. Vineri seara o mătuşă a lor parcă a presimţit că ceva rău se va întâmpla, le-a rugat pe cele patru să rămână la ea peste noapte, dar Bianca şi mama ei, Vasilica Munteanu, de 32 de ani, au preferat să doarmă în casa lor. Sâmbătă dimineaţa când surorile mai mici ale Biancăi au mers să-şi trezească mama şi sora pentru a se duce la biserică au rămas şocate.

Sora zăcea fără suflare, iar mama era inconştientă. Nenorocirea s-a întâmplat din cauza unei sobe defecte, spun rudele victimelor. „Ştiam că au soba defectă, ieşea mult fum când făceau focul şi le-am spus să doarmă la mine. Fetele cele mici au rămas, dar cea mare şi mama ei nu au vrut. Când se duseră nepoatele să le ia la biserică le găsiră cum le găsiră, dacă nu dormeau şi ele la mine poate mureau şi ele“, a spus Ioana Cârci, mătuşa Biancăi.

Trasă la răspundere pentru moartea fiicei

Vecinii au sărit imediat în ajutor, au chemat salvarea. Femeia a fost salvată însă pentru copila de 13 ani medicii nu au mai putut face nimic. Au resuscitat-o, dar în zadar. „Pacienta a fost intoxicată cu monoxid de carbon. Ea este agitată psihomotoriu şi într-o stare de sevraj pe fond alcoolic, dar este stabilă hemodinamic, a fost transferată la secţia de reanimare a spitalului Judeţean. Va trebui să rămână o perioadă sub supraveghere medicală“, a precizat Elena Oprea,  medic Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Târgu Jiu.

După ce va ieşi din spital, ea ar putea fi trasă la răspundere pentru neglijenţă. „Urmează să fie efectuate cercetări pentru a stabili exact în ce împrejurări a survenit decesul victimei şi dacă printr-o intervenţie promptă a mamei, aceasta putea preveni un astfel de eveniment tragic“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.  

Trupul neînsufleţit al tinerei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Târgu Jiu în vederea efectuării necropsiei.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: