Evazionist de legume şi fructe, băgat la zdup

Un tânăr din Săcelu a ajuns în arestul poliţiei fiind suspectat de evaziune fiscală. Nu a declarat profitul realizat în luna decembrie a anului trecut prejudiciind statul cu aproape 700 de milioane de lei vechi. Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul are 20 de ani şi este administratorul unei societăţi din municipiu. Comercializează legume şi fructe. Gorjeanul nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate în ultima lună a anului trecut fentând statul cu suma de 670 de milioane de lei. „Poliţiştii de investigare a fraudelor au dispus reţinerea suspectului pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că, acesta în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, iar operaţiunile şi profitul nu le-a declarat. A cauzat prejudiciu bugetului de stat evaluat la suma de 67.000 lei. A fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acesta riscă să stea ani buni după gratii dacă instanţa de judecată îl va găsi vinovat. Poliţiştii vor continua cercetările în vederea recuperării prejudiciului.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: