A murit sportul de sală în Gorj. Probleme cu banii şi la echipa UCB!

Județul Gorj a rămas fără sport de sală după ce Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu a intrat în colaps financiar. A fost înfiinţată o echipă de handbal pe lângă Universitatea "Constantin Brâncuși", care evoluează în liga a doua naţională. Însă şi aici sunt probleme cu banii, jucătorii nu și-au mai luat salariile de câteva luni. În ceea ce privește baschetul lucrurile sunt și mai complicate. Cei de la Clubul Școlar Sportiv Târgu Jiu vorbesc de înființarea unei echipe de seniori care să evolueze în liga secundă, însă au nevoie de cel puțin 50 mii de euro. Bani pe care nu îi au.

Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu a intrat în insolvență la solicitarea Finanțelor pentru datorii uriașe. Mulți spun că s-a ajuns în această situație după ce administrația CE Oltenia a decis să nu mai finanțeze sportul, însă sunt și persoane care vorbesc de management defectuos la CS Energia Târgu Jiu. Foștii jucători, antrenori și colaboratori mai au și acum de recuperat bani de la club. Unii au cerut în instanță recuperarea sumelor, chiar și falimentul clubului. Alții însă și-au luat gândul de la acei bani.

În ceea ce privește handbalul, pe lângă Universitatea "Constantin Brâncuși" a fost înființată în urmă cu doar câteva luni o echipă care s-a înscris în liga a doua. Sportivii care formează această echipă nu depășesc 20 de ani. Nu se știe nici cât va mai rezista CSU Constantin Brâncuși în condițiile în care jucătorii deja au restanțe la salarii. "Am pornit cu un proiect nou pentru a nu lăsa sportul gorjean să moară. Am o echipă foarte tânără. Cheltuielile pentru această echipă ar fi minime, undeva la 5% din ceea ce însemna Energia, dar chiar și așa sunt probleme financiare. Jucătorii nu și-au mai luat banii de câteva luni. Pe zi ce trece moralul jucătorilor scade din moment ce sunt restanțe financiare", a declarat Adrian Gorun, antrenorul echipei universitare.

Aici activează și doi foști jucători ai Energiei, printre aceștia aflându-se și Alexandru Mănescu. Tânărul a spus că se gândește serios să plece dacă nu își va primi banii în curând, având solicitări de la alte echipe din țară.

Claudiu Alionescu, fost antrenor secund la echipa de baschet a CS Energia, vrea să înființeze o echipă de baschet seniori, formată din juniori de la Clubul Școlar Sportiv (CSS) Târgu Jiu, care să evolueze în liga a II-a. Numai că are nevoie de mulți bani pentru asta și speră să-i primească de la autorități, Consiliul Județean și primăria Târgu Jiu. "Vom încerca în sezonul următor să reîncadrăm această echipă de seniori. Avem nevoie de partea financiară, un buget care să ne permită susținerea unui campionat la nivel de Divizia B pentru că latura sportivă o avem", a explicat Claudiu Alionescu, directorul CSS Târgu Jiu.    

REFLECTOR

Ce spun foștii jucători și antrenori de la CS Energia Târgu Jiu dar și planurile pe care le au autoritățile pentru resuscitarea sportului de sală la nivelul județului Gorj puteți afla în cadrul emisiunii Reflector ce va fi difuzată marți, 13 decembrie, de la orele 18.30, la postul de televiziune Accent Tv. 

Galerie foto




Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: