A murit strivit de propriul cal!

Accident rutier mai puțin obișnuit, care amintește de cel produs săptămâna trecută la Runcu, unde un localnic a fost rănit după ce vaca pe care o însoțea pe drum a fost lovită din spate de un autoturism, iar animalul a ajuns peste el. Joi dimineață, la Brănești, un pensionar de 66 de ani, a sfârșit însă în mod tragic după ce unul dintre caii cu care mergea pe drumul european 79 a fost lovit din spate de un autoturism.

Animalul a fost împins în față, iar stăpânul a fost prins între cei doi cai, ulterior lovindu-se de carosabil, decesul său producându-se instantaneu. Soția lui Constantin Nuță spune că îl avertizase  încă de dimineață că trebuie să fie foarte atent să nu i se întâmple ceva rău, iar răul s-a produs în doar câteva minute. „A plecat de acasă foarte devreme și i-am spus că e întuneric, să lase caii pe mai târziu, pentru când se luminează afară. El a zis că mai târziu or să fie multe mașini pe drum și nu mai are pe unde să treacă. A plecat și nu l-am mai văzut. Așteptai, așteptai, până mă sună o nepoată să îmi spună că dădu o mașină peste el. Știa că e periculos pe aici, că și eu l-am ajutat de multe ori să aducă animalele de la câmp, dar uite că acum plecă singur și se întâmplă nenorocirea”, a spus Verginica Nuță, soția răposatului.

Un nepot al acestuia spune că îl văzuse pe bătrân pe la 5.30 plecând după animale, în ciuda frigului și a întunericului de afară. „El mergea pe lângă o bicicletă, între cei doi cai pe care îi avusese la câmp. Eu îl salutai pe la 5 și jumătate când îl văzui, iar după nici o jumătate de oră auzii salvarea venind repede. Când am venit și eu aici l-am găsit întins pe jos, așa cum se vede”, a spus Vasile Croitoru.

 Şoferul, angajat la termocentrala Turceni

Conducătorul auto care a produs accidentul mortal este un doljean de 47 de ani, din Filiași. Omul mergea la muncă la Termocentrala Turceni, până la venirea unei ambulanțe încercând din răsputeri să îi facă manevre de resuscitare celui pe care îl lovise, în speranța că îl mai poate salva. „Am ieșit din curte după ce am auzit impactul și cel lovit era întins pe jos. Șoferul încerca să îl resusciteze, dar nu mai avea ce să îi facă pentru că deja murise. L-am întrebat pe șofer ce s-a întâmplat și mi-a zis că nu a putut să îl evite, că i-a ieșit din scurt în față și nu a mai avut ce să îi facă pentru a nu-l lovi”, a povestit unul dintre localnici.

La locul accidentului nu au fost vizibile urme de frânare, mașina fiind oprită la zeci de metri distanță de locul în care se presupune că a fost impactul cu calul și cu pietonul. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor exacte ale decesului. Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele arătând că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Galerie foto



Vizualizări: 2,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: