Încurajată de mamă să se prostitueze. Şedinţă la Protecţia Copilului!

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecția Copilului Gorj au încercat marți să discute cu minora de 14 ani din Novaci, obligată chiar de mama ei să se prostitueze. Tânăra a fugit de foarte multe ori din centru, tocmai pentru a practica prostituția, și de fiecare dată a fost adusă cu poliția din nou în centru. Psihologii, dar și conducerea direcției, i-au explicat fetei că riscă să ajungă într-un centru de corecție după ce împlinește 15 ani, dacă va continua să aibă un astfel de comportament.

Minora a fost băgată marți în ședință după ce săptămâna trecută a fugit din nou la mama ei, persoana care a adus-o pe tânără în această situație. Deși femeia a fost decăzută din drepturile părintești, aceasta continuă să țină legătura cu fata și să o supună la tot felul de acte sexuale contra cost. Psihologii spun că sunt slabe șanse ca tânăra să-și mai îndrepte comportamentul dobândit deja alături de mama ei. ”Explicațiile au fost că dorește la mamă, că nu i se potrivește stilul acesta de viață, în apartament. Mama are o viață mai puțin plină de realizări. Prima plecare a minorei a fost după o lună, apoi au fost plecări repetate. Fata este o tânără pe care dacă o rogi să facă ceva face. Ea a stat până la 12 ani în familie, până la 5-6 ani deja personalitatea ia niște direcții, inteligența se stabilizează la opt ani. Această fată nu a fost stimulată cognitiv și emoțional niciodată. Vorbim de un intelect de 81 IQ. Noi nu putem să o îndepărtăm pe mamă de față. Fata are acel comportament de a învinovăți pe toată lumea”, a spus Adelin Ungureanu, psiholog în cadrul DGASPC Gorj.

Obligată de mamă să întreţină relaţii sexuale
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj spun că ei nu o pot ține tot timpul sub observație pe fată și că aceasta fuge de cele mai multe ori chiar din timpul orelor de curs. ”În anul 2015, în luna august, fata a fost preluată de DGASPC Gorj deoarece mama primise restricție de a se ocupa de fetiță și de a comunica cu propria ei fiică din cauza faptului că înlesnise ca aceasta să practice prostituția. Fetița a ajuns în grija noastră, pentru ea s-a dispus măsura plasamentului la unul din apartamentele noastre de tip rezidențial și încă din 2015 a început să aibă tulburări de comportament. Fata are probleme afective care vin foarte mult din urmă, din familie, ea nu a avut un model comportamental al mamei care să fie demn de urmat. Mama i-a facilitat fetiței de a avea relații de natură sexuală cu mai mulți bărbați, fapt care a și generat problemele penale pe care mama le are”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Dacă nu adoptă un comportament cât de cât stabil, tânăra ar putea ajunge de anul viitor într-un centru de corecție pentru faptele sale. Asta pentru că de la 15 ani, minorii pot răspunde legal pentru acțiunile lor.

Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: