A murit un mare campion al României

Viorel Turcu, fostul mare fotbalist de la Steaua, a murit duminică în urma unui infarct. Helmut Duckadam, cel mai bun prieten al său şi fost coleg la Steaua a spus că fostul mare jucător a murit în somn.

Viorel Turcu, fostul atacant de la FC Argeș, Dinamo și Steaua, a murit la vârsta de doar 60 de ani. Helmut Duckadam, cel mai bun prieten al său, a primit vestea chiar de la fiul lui Turcu. „Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Aseară am vorbit cu Viorel. Nu avea nimic. Stabilisem să ne vedem pe 1 decembrie. Acum 10 minute am primit un telefon de la băiatul său. L-a găsit mort în pat. A făcut infarct în somn. Acum câteva ore Viorel era viu. I-a spus băiatului că se duce să se odihnească un pic, iar când se trezește voia să se apuce sa gătească o ciorbă. Băiatul făcuse pregătirile și s-a dus la tatăl lui să îl trezească, dar nu mai mișca. Sunt terminat. Am ținut mult la Viorel. Nu mai am cuvinte. Voi încerca să îl ajut cu tot ce pot pe băiatul său cu înmormântarea”, a declarat Helmuth Duckadam pentru ProSport.

Viorel Turcu a trăit o adevărată dramă după retragerea din activitate. Acestuia i-au fost amputate ambele picioare din cauza unui diabet instalat în 1996 iar soția acestuia a decedat în 2015 din cauza cancerului.

Lovit de diagnosticul crunt, Turcu și-a cheltuit toată agoniseala de-o viață pe tratamente și, de curând, a spus că cel care l-a ajutat financiar a fost Gigi Becali, prin intermediul lui Helmut Duckadam.

De-a lungul carierei, Viorel Turcu a mai jucat pentru FC Olt Scornicești, UTA Arad și Nistrul Chișinău. A bifat prezențe și în loturile naționalei României U21, dar și pentru echipa mare.

Vizualizări: 4,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: