A murit Viorel Gîrbaciu. "Am un sentiment al risipirii"

Omul de cultură gorjean Viorel Gîrbaciu s-a stins luni din viață, la vârsta de 69 de ani. Gîrbaciu a fost director al Școlii Populare de Arte Târgu Jiu, unde a înființat celebrul grup “Măriile Gorjului”, dar și teatrul de păpuși. A fost și un realizator de emisiuni radiofonice, fiind o voce inconfundabilă, care recita dumnezeiește poezia “Curtea cu prieteni”, a poetului Adrian Frățilă.

"Mi-au venit prietenii la curte/ Amânăm tristeţea după sărbători/ Zilele-mpreună sunt aşa de scurte”, sunt câteva din versurile pe care le rostea la radio Viorel Gîrbaciu. Tristețea nu a putut fi amânată de această dată, scriitorul plecând dintre noi luni, 26 martie.

"Am un sentiment al risipirii, destul de acut, în sensul că m-am ocupat de foarte multe lucruri. Cred că m-am risipit, sunt oameni care îşi aleg o cale şi merg pe aceasta fără să se abată. Nu este cazul meu. Vorbesc aici doar pe parte profesională, chitara mi-a fost cel mai bun prieten în viaţă, dar nu puteam să trăiesc fără poezie, aşa că am combinat puţin din toate. Am făcut şi teatru, critică literară. Au fost atâtea şi atâtea, iar ca manager, în ultimii 15 ani, a trebuit să fac Ansamblul „Maria Lătăreţu”, un teatru de păpuşi, am început să realizez concerte pentru Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului, sunt fondatorul Grupului „Măriile Gorjului”, Grupul bărbătesc „Ca la Gorj”. Am făcut atâtea… (…)", spunea Viorel Gîrbaciu într-unul din ultimele interviuri, pentru cult-ura.ro.

Viorel Gîrbaciu s-a născut la 1 iulie 1948.

Unde vă puteți lua rămas bun

Trupul neînsuflețit va fi depus miercuri, la ora 11, la sediul  Direcției de Cultură din Târgu Jiu, acolo unde va rămâne până joi, pentru cei care vor dori să îi aducă un ultim omagiu.  Slujba de prohodire va avea loc joi, în jurul orelor 12, la Biserica ”Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii. Înhumarea va avea loc la Cimitirul Municipal din Târgu Jiu.

Vizualizări: 7,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: