Ţine slujbe într-un subsol insalubru. Bani pentru o biserică din Târgu Jiu

Municipalitatea din Târgu Jiu va aloca nu mai puţin de 150 de mii de lei pentru o biserică din Târgu Jiu în vederea continuării lucrărilor de construcţie. Este vorba de Biserica „Sfântul Nifon”, unitate de cult pentru ridicarea căreia primăria a mai participat cu sume de bani şi în trecut.

Biserica „Sfântul Nifon” din zona Plopilor este în construcţie din 2010, dar chiar şi aşa se bucură de un număr mare de enoriaşi care îi calcă pragul. Conducerea bisericii vrea ca anul acesta să sfinţească lăcaşul de cult, iar pentru asta trebuie să facă lucrări de amenajări interioare şi să achiziţioneze dotările necesare.

În momentul de faţă, preotul paroh ţine slujbe pentru credincioşii din zonă, dar în condiţii improprii. „Considerăm că ne este imperios necesară suma de 150 mii lei pentru tencuirea interioară, pardosirea, sistemele de încălzire şi electricitate, mobilarea interioară tradiţională şi alte dotări necesare pentru desfăşurarea sfintelor slujbe în condiţii normale, pentru numărul tot mai mare de credincioşi prezenţi momentan într-un subsol insalubru, în ultimii 6 ani”, a explicat preotul paroh Radu Dumitru Geică în solicitarea înaintată Primăriei Târgu Jiu.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru acordarea sumei solicitate de biserică în vederea continuării lucrărilor la lăcaşul de cult. Proiectul va fi supus avizului Consiliului Local în şedinţa de luni, 26 martie.

Municipalitatea din Târgu Jiu a mai acordat spre sfârşitul anului 2017 suma de 30 de mii de lei bisericii în vederea finalizării acoperişului lăcaşului de cult. De asemenea, Primăria Târgu Jiu a mai contribuit în 2015 cu alţi 150 de mii de lei.   

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: