A onorat cererile de dispozitive medicale

Gorjenii care au depus încă din luna februarie cerere la Casa Asigurărilor de Sănătate pentru un dispozitiv medical le vor primi în perioada imediat următoare. Instituția a emis chiar miercuri peste 400 de decizii în acest sens iar acum nu mai există listă de așteptare. Conducerea spune că are buget suficient și pentru asigurarea viitoarelor solicitări.

Toți gorjenii care au solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj un dispozitiv medical pot să-l ridice în perioada următoare. CJAS a eliberat 490 de decizii privind decontarea acestor dispozitive și face apel către oameni să meargă să-și le ridice de la furnizori. ”Contravaloarea acestora este în jurul sumei de 500.000 de lei și aș avea o rugăminte pe această cale către toți asigurații care au avut cereri depuse la CJAS Gorj pentru eliberarea unor dispozitive medicale să fie atenți în zilele următoare pentru că o să primească deciziile prin poștă și în momentul în care le primesc, cât de repede pot, să se adreseze unui furnizor de dispozitive medicale pentru a nu pierde decizia”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Potrivit conducerii instituției, lista de așteptare data din luna februarie mai ales pentru cei care au solicitat proteze auditive. ”Sunt oameni care așteptau și din lunile februarie, martie și aici vorbim de protezele auditive care pe listele de prioritate erau cam ultimele la rând. Au fost solicitate absolut toate tipurile de dispozitive medicale de la orteze, proteze, cristaline, pantofi, cărucioare. Până la sfârșitul anului eu cred că nu o să mai avem liste de așteptare pentru că avem bugetul asigurat pentru toate solicitările asiguraților să venim în întâmpinarea acestora”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj. În categoria dispozitivelor medicale mai intra și cărucioarele, protezele, ortezele, cristaline, cadre de mers dar și pantofi.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: