A pierdut alegerile din Italia. Sabotată de conaționali!

Gorjeanca Mihaela Băloi nu a reușit să obțină un post de consilier local în orașul San Polo dei Cavalieri din Italia la alegerile care au avut loc duminică, 5 iunie. Tânăra spune că nu a strâns voturile necesare, având suspiciuni că a fost sabotată de conaționali de-ai săi, care i-au îndemnat pe alți români care aveau drept de vot să nu o voteze.

Mihaela Băloi spune că nu a reușit să obțină decât 25 de voturi și avea nevoie de 80 pentru a fi aleasă consilier local în micul orășel din peninsulă. În San Polo dei Cavaleri locuiesc circa 400 de români, mulți dintre ei având rezidență și și-au putut exprima opțiunea la vot. Mihaela Băloi nu s-a bucurat de susținerea lor, dar spune că, chiar și așa, va rămâne în preajma primarului pe lista căruia a candidat și care a fost ales, ca și consilier în problemele cu cetățenii de altă naționalitate. "Nu am reușit să obțin postul de consilier local, nu am strâns voturile necesare. Practic am fost votată doar de italieni. Niciun român de aici nu cred că m-a votat, pentru că știu cine m-a susținut. Este o persoană aici, din Focșani, care locuiește de 18 ani, care, probabil de ciudă că eu am candidat, deși sunt doar de 6 ani aici, i-a îndemnat pe români să nu mă voteze. Nu contează, a fost o experință frumoasă și mă bucur pentru primarul Paolo Salvatori, care a mai câștigat un nou mandat. Voi rămâne în echipa dumnealui, voi fi un fel de consilier în relațiile cu comunitatea de străini", a spus Mihaela Băloi.
Mihaela Băloi are 32 de ani și este originară din satul Arsuri, comuna Schela. A plecat în Italia în urmă cu 15 ani. Este căsătorită și are doi copii.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: