Liceul Tehnologic din Ţicleni, o şcoală de nivel european

Liceul Tehnologic Țicleni este o unitate de învățământ cu personalitate, un loc unde se concentrează, se solidifică și se adaugă calitate, varietate și domeniu de aplicare pentru viața elevilor. Unitatea şcolarizează elevi în specializări precum matematică-informatică, filologie, tehnică de calcul, automatizări, instalaţii electrice, mecanică, extracția și tratarea gazelor, operare sonde și birotică. Dispune de un corp profesoral de specialişti, bază materială de excepție și sprijin din partea instituţiilor și societăților partenere. Elevii unității beneficiază de 8 cabinete, 7 laboratoare, 4 ateliere şcolare, o sală de sport, două terenuri de sport multifuncționale acoperite cu suprafață de joc sintetică, bibliotecă, amfiteatru funcţional pentru toate disciplinele cuprinse în planul de învăţământ. Acesta este și motivul pentru care Liceul Tehnologic Țicleni candidează anul acesta la titlul de "Școală Europeană".

Liceul Tehnologic Țicleni a realizat investiții majore în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea bazei materiale în ultimii 4 ani și a obținut rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare, meritând din plin titlul de „Școală Europeană”. Conducerea liceului, sprijinită de administrația locală, a realizat o serie de investiţii majore în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea liceului. "Printre investiţiile mari se numără izolarea termică a liceului, împrejmuirea liceului, amenajarea unui amfiteatru ultra modern cu o capacitate de 108 locuri, amenajarea unui cabinet multimedia, reabilitarea în totalitate a două ateliere, modernizarea sălii de sport și a bazei sportive prin montarea de suprafețe de joc sintetice, realizarea unui sistem de supraveghere video performant și a unei stații de radioficare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj am achiziționat mobilier școlar nou pentru toate sălile de clasă și cabinetele liceului. În prezent desfășurăm lucrări ample de amenajare structurală și peisagistică în ceea ce privește curtea liceului, iar în vacanța de vară vor fi reabilitate și dotate cu aparatură modernă toate laboratoarele și cabinetele școlii", a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

Numeroase proiecte europene!
Liceul Tehnologic Țicleni a reușit în ultimii patru ani să obțină finanțare pentru 10 proiecte educaționale prin "Programul de Învățare pe tot parcursul vieții", respectiv "Erasmus+" . Prin Proiectul Leonardo da Vinci "Plasament european pentru competențe sporite în domeniul IT", 16 elevi ai liceului au beneficiat de un stagiu de pregătire timp de trei săptămâni în Barcelos, Portugalia. În parteneriat cu Consiliul Local Țicleni și Inspectoratul Şcolar din Kayseri-Turcia s-a derulat în perioada 2012-2014, proiectul Comenius Regio "SafeNet", ce a vizat combaterea infracționalității pe Internet și folosirea adecvată a rețelei Internet. "Elevii și profesorii Liceului Tehnologic Țicleni beneficiază în prezent de un grant prin Programul Erasmus+ pentru derularea activităților proiectului de parteneriat strategic intitulat 'Youh of Europe connect to a ''Right'' net'. Parteneriatul se derulează împreună cu alte 7 școli din Grecia, Turcia, Bulgaria, Polonia, Italia, Ungaria și Spania, în perioada 2014-2016. În această perioadă au mai fost derulate proiectele e-Twinning “Walking around the town” și “Wandering around Europe” precum și proiectul POSDRU “Educație extracurriculară pentru cetățenie activă”. De asemenea, o parte din profesorii liceului au beneficiat în ultimii 4 ani de granturi de formare profesională pentru două cursuri Comenius în Cipru și Malta, dar și o vizită de studiu în Turcia", a mai spus directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

Rezultate ale elevilor
Elevii Liceului Tehnologic Țicleni au obținut de-a lungul ultimilor ani numeroase premii și recunoașteri, atât la nivel județean cât și național. Spre exemplu, echipajele liceului au obținut în fiecare an premii la concursul "Cu viața mea apăr viata", atât la fazele județene cât și naționale. De asemenea, elevii unității au obținut premii importante la faza județeană a olimpiadelor de informatică, fizică și discipline tehnice. În luna mai, elevii Liceului Tehnologic Țicleni au obținut locul II la competiția Made for Europe, etapa națională.

Galerie foto








Vizualizări: 2,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: