Copiii deştepţi, premiaţi de ziua lor

Spectacole în aer liber, concursuri, trambuline, tiroliană, magie şi multe alte surprize au pregătit autorităţile locale pentru copiii din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei de 1 Iunie. Nu au lipsit nici demonstraţiile cu tehnică şi echipamente din dotarea Poliţiei, Pompierilor şi Salvamontului. De Ziua Copilului au fost premiaţi şi câştigătorii concursului de cultură generală, organizat de Biblioteca Judeţeană.
Consiliul Judeţean Gorj a deschis uşile copiilor, de 1 Iunie, încă de la primele ore ale dimineţii. Primii care i-au trecut pragul au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”, conducerea instituţiei suspendând cursurile pe 1 Iunie pentru ca micuţii să poată participa la activităţi. Copiii au fost întâmpinaţi de către preşedintele Ion Călinoiu şi de către primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. „Toate uşile sunt deschide pentru voi. O să vedeţi tot ceea ce trebuie să facem pentru educaţia noastră. Alături de noi sunt doctori care ne vor învăţa cum să ne păstrăm sănătatea, sunt responsabili cu mediu care ne vor spune cum să avem un mediu curat, cum să selectăm deşeurile, precum şi cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, care vă vor vorbi despre drepturile voastre”, a spus Ion Călinoiu. De 1 Iunie, au fost organizate şi activităţi cu caracter educativ. Copiii au putut asista la lecţii de prim ajutor. De asemenea, au avut posibilitatea să vizioneze filmuleţe prin care li se atrăgea atenţia că nu trebuie să divulge date personale în mediul online. De asemenea, au văzut cum se lucrează lutul şi au ascultat cântecele maestrului naiului, Ştefan Popescu. Copiii au fost impresionaţi de naiul gigant şi de celelalte instrumente de suflat, realizate de Ştefan Popescu. „N-am mai văzut niciodată un nai aşa de mare. E mult mai mare decât un om. Nu credeam că cineva poate cânta la un nai gigant”, s-a mirat o fetiţă. La mare căutare a fost tiroliana amplasată de Serviciul Salvamont Gorj, în Piaţa Prefecturii. „Este extraordinar. Nu am mai coborât niciodată pe tiroliană. La început mi-a fost frică, însă acum vreau să mai încerc de câteva ori”, a spus un băieţel.
PREMIERE
Tot de 1 Iunie, au fost premiaţi şi câştigătorii Concursului „Punguţa cu 200 de întrebări”, organizat de către Biblioteca Judeţean „Christian Tell”. Pe lângă diplome, copiii au primit rechizite şcolare şi jocuri, din partea Consiliului Judeţean.

Galerie foto


Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: