A pierdut banii din vânzările de cafea

Un bărbat din municipiu a avut marți seara noroc cu carul după ce banii pe care îi pierduse au fost găsiți și au ajuns în posesia lui la scurt timp. Suma nu e mare, circa 1000 de lei, dar reprezenta încasările de la câteva zeci de automate de cafea din Târgu Jiu, iar banii trebuiau puși din buzunar de cel care îi pierduse, în caz contrar acesta riscându-și locul de muncă.

Doi tineri au găsit bancnotele legate sul cu un elastic în zona Pieței Centrale, lângă stația de  troleibuz. Aceștia au trecut inclusiv pe lângă cel care pierduse motoșina cu bani, dar nu i-au restituit, ci, din contră, s-au apucat să-i numere, moment în care au fost văzuți de doi polițiști locali. Unuia dintre agenți i s-a părut neobișnuit faptul că cei doi numărau banii în stradă la o oră atât de târzie și i-a luat la întrebări, aceștia înmânându-i bancnotele fără nici un comentariu și cerând să fie lăsați să plece.

Polițistul s-a întrebat ai cui ar putea fi banii și, pentru că erau legați cu elastic, a luat în calcul posibilitatea ca ei să aparțină unui comerciant, motiv pentru care a intrat în magazinul Succes din zonă și a încercat să își dea seama dacă păgubitul este pe acolo. Un tânăr tocmai vorbea la telefon și gesticula nervos, explicând cuiva că are probleme pentru că ar fi pierdut banii din încasări. Agentul a intrat în vorbă cu el și, astfel, a aflat că era persoana pe care o căuta. ”În magazin am depistat o persoană care vorbea la telefon și era puțin agitată. Am intrat în dialog cu dumnealui și a spus că a pierdut o sumă de 1026 de lei. Era suma care fusese găsită, am mai discutat cu dumnealui și i-am înapoiat banii așa cum i-am recuperat”, a spus polițistul local Constantin Ciuhu.

Lucian Negrea, cel care a pierdut banii, nu credea că îi va mai recupera vreodată și se gândea deja de unde să se împrumute să îi pună la loc, în caz contrar ieri dimineață riscând chiar să își piardă locul de muncă dacă nu rezolva problema respectivă. „Când am băgat mâna în buzunar să-i scot am observat că nu îi mai aveam. Erau încasările pe ziua de azi și aveam mare nevoie de ei pentru că altfel trebuia să îi pun de la mine sau, și mai rău, riscam să fiu dat afară. Îi mulțumesc tare mult celui care m-a ajutat să intru în posesia lor, mai ales că nici nu apucasem să îmi dau seama că îi pierdusem. I-am recuperat într-un timp foarte scurt, ceea ce mi se pare incredibil”, a spus tânărul, bucuros că a fost ajutat mai repede decât putea el spera.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: