Evazionista Duda, în sfârșit după gratii

Una dintre femeile de etnie romă din Meteor a „sărbătorit” ieri Ziua Internațională a Romilor în spatele gratiilor, fiind pentru a treia oară implicată într-un dosar de evaziune fiscală. În celelalte două, culmea evaziunii, a fost găsită vinovată, dar nu a condamnat-o nimeni la închisoare cu executare, așa că femeia și-a văzut mai departe de afacerile sale. De această dată a prejudiciat statul cu 400.000 de lei.

Duda Ilarie este acuzată acum că a folosit facturi false, vreo 45 la număr, pentru a justifica fictiv aprovizionări de mărfuri în perioada 2010 - 2011, când avea probleme și cu celelalte dosare ale sale. Dosarele nu i-au adus însă cătușe, așa cum s-ar fi putut crede și, de aceea, femeia a continuat să înregistreze în contabilitate facturile false. Acum anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 400.000 de lei, iar pentru o așa sumă au cerut arestarea preventivă a suspectei.

„Clientă“ veche a instanţelor

Duda Ilarie a fost trimisă în judecată acum doi ani, iar magistrații gorjeni au decis ca ea să nu facă închisoare, deși în 2011 a mai primit o condamnare cu suspendarea executării, femeia fiind obligată să plătească prejudiciul de circa 100.000 de lei. După ce și-a făcut „încălzirea” cu cei 100.000 de lei, afacerista a mai păcălit statul cu circa 380.000 de lei. Pentru acest dosar, ea a primit trei ani de închisoare, care au fost contopiți cu cei doi din pedeapsa anterioară, în final rezultând o pedeapsă tot cu suspendare și cu obligația de a achita taxele și impozitele către stat, situațiile de acest gen, de condamnare cu suspendare pentru recidiviști fiind extrem de rare. Ieri după-amiază magistrații Tribunalului Gorj au admis propunerea de arestare preventivă a suspectei și, ca urmare, pe numele acesteia a fost emis mandat pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă că femeia nu va mai face Paștele acasă, lângă cei dragi decât dacă reușește să îi convingă pe judecătorii Curții de Apel Craiova să îi admită contestația.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: