A prăduit o cabană de la Rânca. Amprente lăsate pe borcanul cu zacuscă!

Un gorjean a fost condamnat zilele trecute, pentru un furt comis acum aproape șapte ani. Bărbatul de 51 de ani va sta mai bine de doi ani la închisoare, acuzația fiind de furt calificat.

Era octombrie 2014 când dintr-o pensiune de la Rânca au dispărut un generator electric cu dublă ieșire 220 V ȘI 380 V, o drujbă Stihl și o bormașină electrică de culoare gri.

Hoțul a lăsat în urmă două amprente și a putut fi indentificat abia acum trei ani ani, când amprentele au ajuns în baza de date, după un alt furt comis tot la Rânca. În 2014, amprentele au fost găsite în bucătărie, pe un borcan de zacuscă și o sticlă cu vin.

La perchezițiile din 2019 au fost găsit generatorul, dar era vopsit albastru, nu roșu cum era inițial. Au fost găsite și bunurile furate în 2018, printre care un storcător de fructe și o lanternă.

Suspectul a spus că are generatorul de la o persoană pe care nu o cunoaște și care i l-a dat, împreună cu un televizor plasmă, în compensare pentru o cantitate de material lemnos, în valoare de 900 lei. A susținut că nu își amintește nici numele persoanei, nici data la care i-a fost adus generatorul.

Ulterior a declarat, cu privire la generatorul electric, că l-ar fi primit de la un turist, aflat în excursie, în punctul Valea Galbenului, iar materialul lemnos, în cantitate de circa 6 metri steri, a fost transportat cu o camionetă de un localnic din Baia de Fier, care a decedat ulterior. Doar că respectiva persoană era deja decedată la data comiterii furtului.

Cu privire la bunurile furate în 2018, suspectul a spus că au fost găsite de el pe stradă în Germania și aduse la locuința sa în urmă cu 3 ani, neavând de propus nicio probă în apărarea sa. Păgubiții le-au recunoscut imediat ca fiind ale lor.

Doi ani și patru luni va sta gorjeanul la închisoare, sentința fiind definitivă. Acesta nu și-a recunoscut faptele.

Vizualizări: 4,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: