Condamnare după accidentul cu 11 victime de la Telești

Judecătoria Târgu Jiu a pronunțat vineri sentința ca urmare a unui accident care a avut loc în septembrie 2018, la Telești, în județul Gorj. A fost activat atunci planul roșu de intervenție, fiind 11 persoane rănite, din care trei grav.

Era o dimineață de septembrie când un șofer conducea autoturismul marca Dacia Dokker pe DC 95 Telești, circulând cu viteză peste limita admisă.

Șoferul nu a respectat semnificația indicatorului STOP, amplasat în apropierea intersecției cu DN 67 și astfel a pătruns, fără să se asigure, pe un drum cu prioritate, intrând în coliziune cu un autoturism marca Renault Clio Symbol, pe care l-a propulsat într-o autoutilitară marca Renault Kangoo.

Trei persoane au fost rănite mai grav, necesitând până la 90 de zile de spitalizare.

Autoutilitara marca Renault Kangoo era compartimentată din fabrică în vederea transportului de mărfuri, însă în urma improvizației efectuate în compartimentul de transport marfă, au fost instalate băncuțe de lemn în vederea transportării de persoane, fără a exista omologare în acest sens.

Șoferul vinovat de accident a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare. Una din victime va fi despăgubită cu 75.000 de euro daune morale și 10.000 de lei daune materiale.

O altă victimă primește daune morale de 250.000 de lei și șapte mii de lei daune materiale.

Un al treilea rănit grav va primi 25.000 de euro daune morale și  7.598,1‬ lei cu titlu de daune materiale.

Persoanele care au primit daune au rămas cu infirmități. Acestea vor fi plătite de societatea de asigurări. Sentința din 16 iulie nu este definitivă.

Vizualizări: 10,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: