A primit 500.000 de euro pentru tehnologizarea comunei

Un proiect amplu pentru comuna Roșia de Amaradia a primit o finanțare de 500.000 de euro prin PNRR. Primarul Liviu Cotojman a semnat zilele trecute contractul de finanțare pentru ”Asigurarea infrastructurii pentru transport verde- ITS  și alte infrastructuri TIC”.

Mai exact, din acești bani se va fi realizat un sistem de monitorizare cu camere video a întregii localități, se va realiza o platformă pentru informarea cetățenilor și identificarea problemelor existente  la nivel local, se va achiziționa un sistem de iluminat fotovoltaic inteligent, se amenajează un centrul de inovare și o stație de încărcare electrică.

Primarul Liviu Cotojman explică de ce investiția este una foarte importantă la nivelul comunei.

”Dorim instalarea unui sistem de supraveghere video inteligent și a unui centru de monitorizare în timp real. Vom contribui astfel la reducerea infracționalității locale, precum o să-i identificăm pe cei care aruncă gunoi la întâmplare. Ne dorim și un canal de comunicare pentru informarea cetățenilor cu obiectivitate despre tot ce ține de localitatea noastră, făcând un pas spre digitalizare. O să asigurăm iluminat indiferent de zilele fără soare, controlat prin sistem de telegestiune. Instalarea stâlpilor va fi o prioritate în zone izolate, cu risc mare de accidente sau în proximitatea obiectivelor publice din localitate.”

Cele două stații de încărcare  electrică cu o putere de 50KW va fi amplasată între primărie și școală pentru mașini electrice sau în viitor pentru microbuze școlare

Vizualizări: 1,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: