Se modernizează primele ulițe într-o comună din Gorj. Primar: Nu avem nici o bucățică de asfalt!

Vești bune pentru localnicii din Samarinești. Autoritățile au obținut fonduri prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" să modernizeze primele drumuri din localitate. Vor fi asfaltate două drumuri din centrul localității. În total, circa 3,5 kilometri pentru care primăria a semnat deja contractul de finanțare. Valoarea lucrărilor este de aproximativ un milion de lei. 

Primarul din Samarinești a mai anunțat că pentru alte drumuri în lungime de circa 7 kilometri va primi bani tot prin "Anghel Saligny".

Atât localnicii, cât și primarul admit că este mare nevoie ca ulițele să fie modernizate. De peste 30 de ani, oamenii așteaptă să aibă asfalt la poartă, dar nu au nici măcar o palmă de asfalt. "De când așteptăm... Nu cred că mai trăiesc eu să vad asfalt", a spus un localnic. "Cel mai greu e pentru copii. Merg la școală prin nămol. La dispensar, la fel. Când plouă, ninge, devin impracticabile", s-a plâns un alt localnic. 

Singurul drum asfaltat este cel județean, care traversează localitatea. 

"Într-o localitate unde nu ai un metru de asfalt, e imposibil să menții drumurile practicabile. Am fost acum o lună de zile sub avertizări de coduri, precipitaţii abundente, foarte greu întreţii drumurile când toate sunt în aceeaşi stare. Ţi-e imposibil să le menţii practicabile. Din bugetul local nu ar fi fost posibil să asfaltez vreo bucăţică de drum", a declarat primarul din Samarinești, Iulian Giurgescu.

Vizualizări: 3,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: