A refuzat să trateze un pacient din cauza salarizării

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu după ce un medic a refuzat să consulte o pacientă. A și motivat această decizie, în scris, chiar pe foaia de observație a femeii internate în spital: lipsa personalului și a salarizării “corespunzătoare”. Cazul a ajuns și în atenția Colegiului Medicilor Gorj.

Unei femei, în vârstă de 63 de ani, i-a fost refuzat un consult chiar dacă se afla în stare gravă. Medicul pneumolog Elena Vlad, chemat să vadă pacienta, la Secția Terapie Intensivă, a refuzat să o consulte.

A scris în fișa pacientei că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”. Pentru ca pacienta să nu aibă de suferit, un alt medic a consultat-o. „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a spus medicul Costinel Popescu.

Director: Cea mai dură sancțiune

Până acum, rudele femeii nu au făcut nicio plângere, dar au fost demarate anchete la nivelul spitalului și la Colegiul Medicilor Gorj. „Cum am aflat de această situație, am convocat Comisia de Etică. Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fișa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris așa în această foaie. Dacă este așa, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile și cu propunerile care se impun. Am sesizat și Colegiul Medicilor”, a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Capotă susține, în plus, că nici medicii și nici asistentele nu ar avea motiv să se plângă de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a atenționat directorul spitalului.

Potrivit documentelor privind veniturile medicilor, doctorița vizată câștigă cel puțin 10 mii de lei lunar. Pacienții sunt și ei revoltați pe această situație. „Nu le mai ajung banii și mergi în spital, nu te bagă în seamă mulți dintre ei. Le-au crescut atât de mult salariile și ei își permit să își bată joc de pacienți. Medicii au depus un jurământ și ar trebui să-l respecte”, a spus un bolnav. „Eu nu cred că un astfel de medic ar mai trebui să profeseze. Să fie sancționat dur, ca să se învețe minte. Au salarii mari, cresc mereu și tot nu se uită la oameni”, a spus o altă femeie.

Vizualizări: 10,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: