A şasea zi de greva foamei pentru angajatul CE Oltenia

Sindicalistul Gheorghe Peptan este în continuare în faţa CE Oltenia, în greva foamei. Acesta a intrat în cea de-a şasea zi de înfometare la sediul companiei. Peptan spune că nu protestează neapărat pentru situaţia sa, fiind sigur că va câştiga în instanţă repunerea pe post, asta pentru că prin Codul Muncii liderii de sindicat sunt protejaţi în ceea ce priveşte disponibilizările, ci pentru restul salariaţilor concediaţi colectiv, care au fost trecuţi abuziv pe listă de administraţia complexului. Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel,  spune că situaţia este cu totul alta şi că Peptan face acest scandal pentru a-i fi angajată fiica, dar şi pentru a fi scos de pe lista disponibilizaţilor.

Gheorghe Peptan, vicepreşedinte al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) de la Departamentul Rovinari, spune că pe lista disponibilizaţilor ar fi trebuit să se afle cei care au luat ordonanţă şi care s-au angajat cu pile. Peptan spune că nu întruneşte condiţiile de pensionare, dar că va câştiga repunerea pe funcţie pe calea instanţei. „Problema este viitorul celor 2000 de salariaţi care au fost disponibilizaţi. Concedierea colectivă trebuia să se facă pe următoarele criterii: cei care au ordonanţe, două-trei luate, dar bine că sunt acoliţii administraţiei şi ai sindicatelor, cei care sunt angajaţi pe ultima sută de metri, 600 de salariaţi, copii de lideri de sindicat, de foşti lideri de sindicat, din administraţie, care, bine mersi, nu au nicio problemă cu acest aspect de disponibilizare. Nu sunt pentru mine în greva foamei, eu câştig în instanţă dreptul meu. Cer pentru salariaţii pe care îi reprezint şi care sunt puşi abuziv pe listă. Nu li se mai dă nici timpul acela necesar ca să se ducă să consulte la Casa de Pensii. Sunt nişte abuzuri totale. Listele s-au făcut la întuneric”, a declarat Gheorghe Peptan.

Ciurel: Peptan negociază angajarea fiicei

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a spus la un post local de radio că Peptan întruneşte condiţiile de pensionare şi de aceea se află pe lista disponibilizaţilor. Mai mult, şeful complexului a spus că Peptan protestează pentru ca fiica sa să fie angajată în companie şi pentru ca el să fie scos de pe lista concedierilor colective. “Este un domn pe care îl cunoaştem de mult timp, a mai făcut greva foamei pentru perioade mai scurte sau mai lungi. Dânsul este la vârsta pensionării, nu putem să facem excepţii. Dacă la Turceni îmi pleacă 3 directori, deci numărul 1, 2 şi 3 din firmă, efectiv este o problemă care nu ştiu cum se rezolvă acolo. Nu avem la ora aceasta încă soluţie pentru că nu e chiar simplu să numeşti numere 1, 2 şi 3 odată. Atunci, cum să-l scoatem de pe listă pe domnul acesta, Peptan? Dânsul are vârsta de pensionare, acum, asta este. S-au învăţat aşa, poate e şi vina noastră că am cedat foarte uşor, sau câteodată foarte uşor la presiuni de genul acesta, mai mult de imagine, decât de fond. Eu ştiu ce negociază ai mei cu dânsul: angajarea fiicei şi scoaterea dânsului de pe listă. Dânsul are o agendă pentru presă şi una pentru noi”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia. 

Peptan: E într-o mare eroare

Sindicalistul a admis că vrea un post în CE Oltenia pentru fiica sa, dat fiind faptul că deţine câteva hectare de pădure la Câlnic ce se află în calea excavatorului. Peptan a precizat că negocierile pentru angajarea fiicei sale le va purta în momentul în care compania va solicita terenul respectiv, nu acum. „E într-o mare eroare. Dacă fiica mea se angajează, o face pe exproprieri, pe cele 8 hectare de pădure pe care le am de dat la CE Oltenia, fără să primesc vreun leu. Sunt în aşteptare de vreo 2 ani, dar când se va ajunge la negocieri îmi voi impune punctul de vedere. Eu nu forţez nota. Revendicările protestului meu le am pe hârtie, le-am transmis prin adresa înregistrată la companie cu numărul 11.671 din data de 1 aprilie 2015. Sunt 17 revendicări. Nu am cerut aşa ceva. Să îmi arate dânsul dacă în ce i-am transmis e nominalizat aşa ceva”,  a răspuns Peptan la spusele managerului CE Oltenia. 

Gheorghe Peptan a intrat de joi în greva foamei şi crede că va mai rezista cel puţin două săptămâni. Acesta a făcut apel la cei de la Crucea Roşie să-i aducă un cort pentru a avea unde să se odihnească peste noapte. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: