A spălat rușinea la Turburea. Liceul are un promovat la BAC!

Contestația pe care o absolventă a liceului din Turburea a depus-o pentru nota primită la limba română i-a adus acesteia un punctaj mai mare, suficient pentru ca, în cele din urmă, să fie declarată reușită și să aibă luate toate examenele de Bacalaureat.

Nicoleta Maria Masgras este din Capul Dealului și a făcut naveta la Turburea vreme de patru ani, cu speranța că va lua în cele din urmă BAC-ul și la un liceu care a fost înființat în 2013. Primele note afișate săptămâna trecută arătau că fosta elevă a luat medii mai mari de 5, dar nu a obținut media finală 6, ea fiind considerată singura care putea să mai spele rușinea generată de faptul că nici un absolvent de la Turburea nu a luat bacalaureatul.

Deși avea nota 5.1 la română, Masgras a fost convinsă că merita mai mult și, ca urmare, a contestat. Luni, după afișarea rezultatelor finale, tânăra a fost notată cu 5.55, ceea ce i-a asigurat o medie generală la BAC de 6.01, suficient cât să fie primul absolvent al acestui liceu care promovează examenele de maturitate. Vestea a bucurat-o și pe directoarea liceului, Elena Călinoiu, cea căreia primarul Ion Bîrcă i-a transmis că o așteaptă în prima ședință de Consiliul Local pentru a oferi explicații autorităților locale pentru rezultatele catastrofale de la BAC. După modificarea mediei finale a Nicoletei Masgras, directoarea liceului se declară extrem de bucuroasă pentru reușita acesteia.

„Noi de la început ne-am pus speranțele în ea și eram siguri că e suficient de pregătită pentru a lua BAC-ul. Și ea și alți câțiva din clasă, nu toți, pentru că le știm nivelul. Acum, după ce am văzut nota ei de la contestație, ne-am bucurat foarte mult, pentru că știm cât a muncit ca să aibă aceste rezultate. Pe ceilalți din clasă să știți că i-am strâns încă de la ora 8.00 la școală ca să facem meditații cu ei. Au venit puțini, iar cei care au venit ne-au spus că nu vor mai călca vreodată pe la ore, pentru că nu vor să mai dea BAC-ul. Toți vor să își ia adeverințe și să intre în șomaj ori să plece la muncă pe unde își vor găsi. Noi ne-am dat silința să facem pregătire cu ei și înainte, încă din primăvară, dar dacă ei nu au vrut noi nu am avut cu cine”, a explicat directoarea Elena Călinoiu.

Vizualizări: 4,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: