Ișfan blochează din nou salariile profesorilor

Sute de profesori din Gorj nu își primesc la timp salariile și indemnizația de concediu, pentru că din nou Inspectoratul Școlar Județean refuză să avizeze statele de salarii. Este vorba de școlile unde o parte din personal primește sporul de calculator, pe care inspectorul șef Ion Ișfan îl consideră ilegal. ISJ Gorj a mai blocat și în trecut statele, dar de fiecare dată a pus viza cu întârziere de câteva zile, deoarece pe state sunt toți angajații școlilor, cei mai mulți fără acel spor.

Inspectoratul Școlar Gorj a blocat în numeroase rânduri statele de salarii din cauza sporului de calculator, dar refuză să emită o hârtie în care să scrie motivul. Asta pentru ca hârtia să nu fie contestată în instanță sau, mai rău, să fie punct de plecare pentru un dosar de abuz în serviciu.

Profesorii din Târgu Jiu ar fi trebuit să primească luni, 10 iulie, atât salariile, cât și indemnizațiile de concediu. Primăria nu va putea vira banii la timp, deoarece ISJ nu a avizat vineri statele de salarii înainte de închiderea trezoreriei.

O situație similară a fost și în februarie, când salariile au întârziat în lipsa vizei de la ISJ Gorj. Ion Ișfan spera atunci să se sesizeze organele abilitate cu privire la faptul că cei 300 de beneficiari nu renunță la sporul de condiții vătămătoare. „Nu am decis eu tăierea sporului de condiţii periculoase şi vătămătoare, legea a decis în acest fel. Toate școlile din Gorj trebuie să respecte legea şi legislaţia şcolară. E vorba de doar 300 de persoane care nu înţeleg încă că trebuie să respecte legea, sper să se sesizeze şi organele competente, organele de cercetare să verifice dacă aceşti colegi ai mei respectă sau nu respectă legea”, declara la acea vreme Ion Ișfan.

Beneficiarii acestui spor pentru condiții vătămătoare, așa numitul spor de calculator, sunt directorii, profesorii de fizică și chimie, informaticienii, secretarii, bibliotecarii, contabilii. „Cu toate că nu este ordonator de credite, având doar atribuții de avizare a statelor de plată, d-l Isfan Ion impune directorilor de unități școlare, aceștia fiind ordonatori, emiterea de decizii de anulare a deciziilor date pentru acordarea acestui spor, ceea ce domnii directori au refuzat, fiind conștienți de ilegalitatea impusă de d-l Inspector Școlar General”, se arată într-o sesizare trimisă duminică redacției Pandurul. Profesorii susțin că solicită de patru ani o decizie a ISJ, dar primesc doar un răspuns verbal că este ilegal.

Vizualizări: 7,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: