A tăiat câinele cu secera, în piaţa din Cărbuneşti

Un tânăr de 24 de ani din orașul Târgu Cărbunești a fost reținut de polițiști pentru că a înjunghiat un câine în burtă. Bărbatul a fost prezentat miercuri procurorilor pentru stabilirea pedepsei cu atât mai mult cu cât animalul a și murit între timp. Bărbatul spune că a pedepsit câinele pentru că i-ar fi mușcat familia. Autoritățile locale din Târgu Cărbunești afirmă însă că gestionează corespunzător problema câinilor fără stăpân.

Bărbatul, care se afla sub influența alcoolului când a prins animalul, l-a tăiat pe burtă chiar în piața din Târgu Cărbunești. Tânărul este acuzat și de tulburarea liniștii publice. ”Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Cărbunești au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj un tânăr de 24 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Din cercetări a reieșit faptul că tânărul în timp ce se afla într-o piață din localitate ar fi exercitat acte de violență și cruzime asupra unui câine comunitar provocându-i acestuia leziuni”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Întrebat de ce a recurs la un astfel de gest, bărbatul a spus că animalul i-ar fi mușcat soția și copilul. Bărbatul va avea dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor. Oamenii legii l-au pus pe acesta sub control judiciar.

Primarul vrea să extindă padocul

În ceea ce privește câinii fără stăpân din orașul Târgu Cărbunești, primarul localității crede că gestionează corespunzător această problemă. Spune că majoritatea câinilor liberi sunt aduși de prin alte părți însă și la padocul din localitate sunt aproape 45 de animale. Autoritățile locale spun că așteaptă în luna septembrie și vizita clinicii veterinare mobile pentru a steriliza câinii. ”Pe 6 septembrie are anunțată apariția și acel laborator mobil care se ocupă cu sterilizarea. De asemenea, am contactat și o fundație din Norvegia care să ne ajute cu o finanțare promisă în urma unei vizite pe care am avut-o din partea dumnealor, ca să modernizăm și să mărim capacitatea padocului existent. Avem și un contract cu un cabinet veterinar care se ocupă de capturarea și îngrijirea acestor câini”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: