Primarii par să regrete plecarea firmei Supercom. „Sigur s-au făcut presiuni“

Anunțul că firma Supercom nu va mai ridica gunoiul din 36 de localități ale județului Gorj a stârnit nemulțumire în rândul primarilor care s-au arătat mulțumiți de serviciile prestate. Edilii nu înțeleg de ce brusc și dintr-o dată Supercom nu va mai ridica gunoiul din Gorj și cred că s-au făcut presiuni pentru acest lucru.

Începând de luni, 14 iunie, noul operator care va ridica gunoiul din cele 36 de localități ale județului Gorj este BCA VIO SERVICE SRL. Cei care au făcut acest anunț sunt cei de la Asociația de dezvoltare intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare-ADIS Gorj.

Această decizie a creat nemulțumire în rândul primarilor și decizia li se pare una suspectă. ”Nu știu de ce s-a retras firma Supercom, dar nu au făcut deloc bine. Aveau servicii ireproșabile și își făceau treaba la superlativ. O firmă excepțională, pe care sunt sigur că s-au făcut presiuni să ia decizia asta. Sunt interese la mijloc și totul este foarte suspect. Dacă nu vine o firmă serioasă, în două săptămâni Gorjul va fi plin de gunoaie. Dacă voiau să nu plece, mai negociau puțin la tarife, nici ca noi, dar nici cât cereau ei, însă nu s-a vrut. Mergea treaba și nu trebuiau să plece. Acesta este singurul adevăr”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.

Și primarul din Schela a fost mulțumit de activitatea firmei, numai că nu s-a putut ajunge la un preț bun pentru cetățeni. ”Eu au fost foarte mulțumit de firma asta. Venea cu o mașină mică și intrau pe toate ulițele, iar la capătul lor îi aștepta mașina mare. Lucrau la standarde ridicate, dar nu ne-am prea înțeles la preț după ce s-a închis depozitul de la Târgu-Jiu. Prețul a fost de 16 lei pentru fiecare gospodărie, a crescut la 23 și acum voiau să ajungă cu el la 37 de lei. Era imposibil, mai ales că majoritatea cetățenilor au plătit pe tot anul să aibă reducere. Nu puteam să o luăm iar din casă în casă și să le cerem diferențe pe care unii poate nu și le permit”, a declarat Gabriel Deteșan, primarul din comuna Schela.

Nemulțumiri sunt și în comuna Aninoasa, acolo unde primarul chiar a înțeles creșterea tarifelor. ”Nu cunosc foarte bine detaliile care au stat la baza acestei decizii luate de cei de la Supercom, dar pot să vă spun faptul că decizia de creștere a tarifelor era una fundamentată în contextul în care depozitul de la Târgu-Jiu este închis. Era doar pentru perioada în care nu puteau să aducă gunoiul la Târgu-Jiu. Cât timp au dus gunoiul la depozitul de la Polaris nu au crescut o dată tarifele”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

ADIS a anunțat că noul operator va păstra tariful de 16 lei/gospodărie, până la organizarea licitației.

Vizualizări: 3,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: