Primar: Să sperăm că nu va fi o carieră inundată

Mai mulți localnici dintr-un sat al comunei gorjene Drăguțești stau cu teama că pământul o poate lua la vale în orice clipă, iar munca lor de-o viață se va duce pe apa sâmbetei. Este vorba despre sătenii din Dâmbova, care sunt grav afectați de lucrările miniere de la fosta carieră Gârla.

Primarul comunei Drăguțești, Ion Popescu, spune că oficialii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu înțeleg că producerea unei tragedii este tot mai aproape, dacă alunecările vor înainta.

Popescu a făcut mai multe sesizări către compania energetică în privința consolidării terenurilor, însă fără rezultat. ”Doar hârtii și vorbe. Nu se va rezolva nimic. Trec anii, iar locuitorii din satul Dâmbova vor rămâne ca și până acum. Noi am tras mereu semnale de alarmă, dar nimeni nu vrea să facă nimic. Eu am primit o hartă cu investițiile pe care le va face CEO. Sunt 210 hectare de panouri fotovoltaice și o groapă de cenușă. Nu am mai văzut acolo excavatoare, nimic. Lucrurile nu sunt chiar așa de roz”, a spus Popescu.

Primarul se teme de un dezastru, dacă CE Oltenia își va lua pompele din carieră. ”Să sperăm că nu va fi o carieră inundată. Sper că nu își vor retrage acele pompe care trag apa să nu inunde zona. Dacă intervine și apa va fi mult mai rău. Au venit cei de la companie și au zis că vor face ceva în acest sens”, a mai adăugat edilul.

Primarul Popescu vrea să dea în judecată compania energetică, în cazul în care nu vor fi luate măsuri.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: