Absolvent eminent admis la Bremen fără nici o oră de meditaţie

Valentin Munteanu din Ţicleni îşi va continua studiile în Germania, fiind admis la Jacobs University din Bremen. Dacă în urmă cu aproximativ patru ani, Valentin era considerat „copilul geniu al Ţicleniului” datorită numeroaselor diplome şi medalii obţinute la olimpiade şi concursuri şcolare, acum este unul dintre absolvenţii eminenţi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, care îşi va continua studiile în străinătate. Asta în condiţiile în care Valentin nu a făcut nici o oră de meditaţie.

Valentin Munteanu a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9.68 şi a absolvit liceul cu media 9.70. Fiind unul dintre elevii eminenţi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, Valentin a beneficiat de un program special pe perioada anului şcolar încheiat recent. Este vorba despre un program valabil doar pentru elevii de performanţă care nu participau decât la orele pe care ei le considerau necesare. În momentul de faţă, Valentin Munteanu se pregăteşte pentru a-şi petrece următorii patru ani în Germania întrucât a fost admis la Jacobs University din Bremen, unde urmează să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniul fizicii.

Gândul că va fi departe de casă nu-l sperie, ba chiar pleacă încrezător la drum. „Din primul an de liceu îmi doream să studiez în străinătate pentru că există mai multe posibilităţi de a-ţi găsi un loc de muncă în afara ţării. Voi studia fizica la Jacobs University din Bremen, o facultate americană înfiinţată în Germania. Studiile se vor face în limba engleză. Voi fi la universitatea din Germania în data de 26 august, prima săptămână va fi de orientare, iar cursurile efective vor începe la 1 septembrie. Sper să mă descurc cât mai bine şi să mă implic în cât mai multe activităţi, mai ales pe plan academic. Nu am emoţii, sper că mă voi acomoda foarte repede”, a declarat Valentin Munteanu. Acesta îşi doreşte să poată lucra într-o companie internaţională. „Ideal pentru mine ar fi să pot lucra în cadrul unei companii pentru dezvoltarea tehnologiilor de viitor”, a menţionat Valentin.

Nu a făcut nici o oră de meditaţie

Părinţii lui Valentin Munteanu sunt mândri că fiul va studia în străinătate, deşi  singurul lor copil va fi departe de casă în următorii ani. Spun că n-au cheltuit nici un leu pentru meditaţii. „Ne bucurăm de rezultatele fiului nostru chiar dacă va fi departe de casă. Dacă lui îi va fi bine acolo, sigur ne va fi şi nouă bine aici. Din clasa I şi până în prezent, Valentin a obţinut 85 de diplome la concursurile şi olimpiadele la care a participat. Niciodată nu venea de la o competiţie fără să aducă vreo diplomă sau vreo medalie. Are două medalii şi din Lotul Olimpic al ţării. Asta în condiţiile în care nu a făcut nici măcar o oră de meditaţie în particular. Noi nu am cheltuit bani pe meditaţii, Valentin a adus bani în casă de la concursurile la care a participat. În fiecare an, a adus cel puţin câte 30 de milioane de lei vechi. Să nu vă închipuiţi că a fost un copil tocilar, care să stea numai cu cartea în braţe. Secretul succesului este acela de a studia câte puţin zilnic”, a declarat Ion Munteanu, tatăl lui Valentin.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: