CE Oltenia a dat în judecată UATAA Motru

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a fost acţionată în instanţă de către CE Oltenia pentru recuperarea datoriilor pe care le înregistrează pentru cărbunele livrat. UATAA nu a mai achitat facturile emise de complex încă de anul trecut, datoriile ajung cu tot cu penalităţi la 9 milioane de lei. Conducerea uzinei speră să reuşească să plătească o parte din datorii, astfel încât să nu se ajungă la executare silită.

Uzina de Termoficare de la Motru nu a reuşit să mai plătească din cărbunele primit de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia încă de anul trecut, ultima sumă achitată fiind acel ajutor financiar acordat de către Guvern, de 1,5 milioane lei. Cu greu recuperează din restanţele pe care le înregistrează populaţia. Astfel stând lucrurile, conducerea administrativă a complexului a luat decizia de a cere în instanţă recuperarea debitelor. Uzina lucrează cu complexul şi pe compensare, dar sumele sunt destul de mici şi nu acoperă întreaga datorie. Practic, complexul le asigură o parte din cantitatea de cărbune primind în schimb agent termic pentru subunităţile din zonă. Directorul Corcoaţă spune că problema restanţelor ar putea fi rezolvată parţial dacă şi angajaţii CE Oltenia din zonă ar ceda cărbunele pe care îl primesc de la companie. “Datoriile sunt de 9 milioane, din care 3 milioane sunt penalităţi. E imposibil să achităm întreaga sumă pentru că nu reuşim să încasăm. Executorul o să vină să discutăm. Fie încercăm anumite eşalonări, dar pentru asta trebuie bani şi nu avem, sau poate vom mai beneficia de un ajutor de la stat şi în asta ne punem speranţa. Dacă am reuşi să facem acea compensare şi cu salariaţii complexului, jumătate din factura de cărbune ar fi achitată. Ei primesc o cantitate de cărbune, prevăzută în contractul colectiv de muncă, pe care să o doneze valoric către societatea noastră şi noi să compensăm salariaţii care beneficiază de energie termică”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Uzina foloseşte într-o lună de vară circa 2000 de tone de cărbune. UATAA Motru cumpără cărbunele de la CE Oltenia cu 55.1 lei/tonă, fără TVA.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: