Cere învoire din arestul „la palat” pentru a-şi face loc de veci

Războiul pe care fostul candidat la Președinția României îl duce de ceva vreme cu instanțele de la Târgu Jiu care îl țin în arest la domiciliu de luni bune a intrat într-o nouă fază. În plină vacanță judecătorească, Constantin Ninel Potârcă s-a prezentat în fața magistratului Dumitru Păsărin cu o solicitare inedită, aceea de a fi lăsat să plece de acasă pentru a merge la cimitir să își caute loc de veci. Şi nu s-a oprit aici. Potârcă a cerut învoire şi pentru a merge pe Cheile Sohodolului pentru a fi botezat, deoarece şi-a schimbat religia.

Evident că „Obama de Meteor” nu vrea doar să pună ochii pe un teren anume, pentru că probabil îl are deja în preajma celui în care este înhumat fratele care i-a murit la sfârșitul anului trecut. El dorește să își construiască și cavoul, iar pentru asta trebuie să stea pe lângă muncitori, operațiunea presupunând mai multe zile de plecare de acasă.

„Păi la cum sunt de hărțuit și știind care îmi e starea de sănătate, că am problemele grave cu inima pe care el am, am zis să îmi pregătesc un loc de veci acum cât mai sunt în viață. Mult probabil nu o s-o mai duc, pentru că ați văzut cum a murit fratele meu astă-iarnă, în condițiile în care amândoi am fost tratați de același medic. Am cerut instanței ca preț de câteva ore, câteva zile, să mă lase și pe mine vara aceasta să merg la cimitir și să îmi caut loc de veci, să amenajez acel loc și să stau, așa cum e și firesc, pe lângă muncitorii care ar trebui să lucreze acolo. Nu mi s-a aprobat, deși cred că e un drept al meu să mă îngrijesc de amenajarea unui loc de veci”, spune Potârcă.

A cerut învoire şi pentru a fi botezat

Credeți că fostul prezidențiabil s-a limitat doar la atât? I-a cerut, în zadar, evident, judecătorului Păsărin să-i permită să meargă pe Cheile Sohodolului, dar nu în excursie, ci pentru a fi botezat în altă religie întrucât s-a pocăit. În Meteor majoritatea romilor de aici frecventează în ultimii ani biserica penticostală condusă de Ion Mihai, zis Ministru, devenit pastor, după ce, în primii ani de la Revoluție și-a încercat norocul în afaceri. Potârcă spune că a văzut că mulți „frați” din cartier l-au urmat pe Ministru pe calea Domnului și a ales și el să își schimbe religia, dar, evident, instanța nu-l lasă să meargă la botez. „Doamna procuror care reprezenta Parchetul în proces era foarte mirată că știa că acum câteva luni fusesem învoit să merg la Mănăstirea Tismana și mă știa de ortodox. I-am spus și eu că fiecare dintre noi are dreptul să își aleagă propria credință. Mă pot decide zilnic ce credință am, nu trebuie să mă limiteze Parchetul sau instanța la acest drept”, declară Ninel Potârcă.

Și pentru că de abia acum pare să își intre vara în drepturi cu adevărat, „Obama” de Meteor și-a încercat norocul de a schimba răcoarea din palatul său cu cea a biroului din centrul orașului, în care și-a derulat afacerile în ultimii ani, solicitând instanței să-i permită să meargă la acel birou pentru a se îngriji în continuare de afaceri. Așa cum probabil și el se aștepta, cererea a fost respinsă alături de celelalte. „Am cerut să fiu lăsat să merg să mă ocup de soarta firmei mele pentru că și așa toate afacerile mi-au fost băgate în faliment. Nu mi s-a aprobat nici așa ceva, deși tot ceea ce am cerut eu este perfect legal și constituțional. Am făcut contestație la decizia instanței, dar ce, credeți că la Curtea de Apel Craiova judecătorii vor gândi altfel? Eu sunt însă dator să încerc!”, spune Constantin Ninel Potârcă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: