Accident de muncă mușamalizat la CE Oltenia

Accident de muncă marţi, 28 martie, la o carieră a Complexului Energetic Oltenia. Constantin Cornoiu, angajat la Cariera Tismana, a ajuns la spital cu piciorul drept zdrobit de un motor. Responsabilii din conducerea CE Oltenia au spus inițial că nu știu nimic despre acest accident de muncă, iar ulterior nu au vrut să comenteze incidentul. Informația a ajuns la Inspectoratul Teritorial de Muncă care așteaptă clarificări de la compania energetică.

Colegii lui Constantin Cornoiu au anunțat acest eveniment încă de marți, atunci când a avut loc. Contactat telefonic marți seara, șeful EMC Roșia-Rovinari, Iustin Ioniță, a spus că nu a fost informat despre acest accident de muncă, dar că se va interesa. „Nu am nicio informație. Nu știu, am avut raport la ora 16.00, n-a anunțat nimeni absolut nimic. O să mă interesez”, a spus Iustin Ioniță. A doua zi, directorul Ioniță nu a mai vrut să ofere informații: „Nu vreau să dau eu detalii. Sunați la CEO. Nu vă spun nimic, indiferent ce scrieți în ziar”.

Salariatul CEO care ne-a sesizat despre acest accident de muncă ne-a spus că se doreşte muşamalizarea lui. „I-a căzut pe picior un motor. Acum este internat la spital, la Târgu Jiu. Are o bucată de la gleznă sărită și fisură la laba piciorului. Se încearcă mușamalizarea acestui accident de muncă de către cei de la unitate”, ne-a sesizat un salariat al CE Oltenia.

ITM, anunțat după câteva ore

CE Oltenia a anunțat în scris Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj abia la câteva ore după producerea lui. Inspectorii de muncă spun că astfel de evenimente trebuie comunicate la ITM în cel mai scurt timp. „CE Oltenia a comunicat că la Cariera Tismana, sector III, a avut loc un accident de muncă. A fost rănită o persoană în vârstă de 49 de ani. Marți, în jurul orelor 12.30, în timp ce poziționau motorul de la un dispozitiv de întindere bandă, în vederea prinderii pe postament și centrării acestuia, motorul a alunecat de pe postament, prinzându-i persoanei respective laba piciorului drept între motor și construcția metalică a dispozitivului de întindere bandă”, a declarat George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Constantin Cornoiu a fost internat încă de marți la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. „Urmează să fie operat, joi”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul unității spitalicești.

RAPORT

Nefiind vorba de un accident de muncă mortal, ITM Gorj nu a demarat o anchetă, de asta trebuind să se ocupe responsabilii din CE Oltenia. La finalul cercetărilor, şefii CEO trebuie să prezinte un raport la ITM despre acest accident de muncă.

Vizualizări: 8,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: