Pasagerii dintr-un troleibuz, dați jos între stații. Motivul!

Câteva zeci de pasageri dintr-un troleibuz al Transloc din Târgu Jiu au fost dați jos între stații. Troleibuzul s-a defectat, fiind foarte vechi, iar șoferul nu a putut sub nicio formă să-l repornească. „Este la fel de vechi ca și celelalte”, spune directorul Transloc, Vasile Căilean. Asta în condițiile în care municipalitatea vorbește de câțiva ani de înnoirea mijloacelor de transport în comun, prin accesarea de fonduri extrabugetare.  

„Atât de mult am așteptat troleibuzul în stație. Parcă vin din ce în ce mai rar. Iar când vin, vin câte două o dată”, a spus o bătrânică aflată în troleibuz, care se urcase din stația de la Cofetăria Dacia, chiar cu câteva minute înainte ca acesta să se defecteze. Numai bine că în apropierea Parcului Central, troleibuzul s-a și defectat. Șoferul a încercat în zadar să-l repornească. În tot acest timp, călătorii se întrebau dacă vor putea coborî, pentru că se discuta că rămăsese fără curent și nu se mai pot deschide ușile. Într-un final, șoferul s-a dat bătut și a deschis ușile. Aproape toți pasagerii au coborât. Au mai rămas câteva persoane care sperau ca troleibuzul va fi repornit. După câteva minute au coborât, văzând că nu există premise ca acesta să fie repus pe roți prea curând. Șoferul a explicat de ce s-a ajuns în această situație. „Este vechi și nu mai merge accelerația. Are 24 de ani și este greu să înlocuiești o piesă pentru că nu se mai găsesc pe nicăieri. În spate sunt electronicele cu multe plăcuțe care nu se mai fabrică. Nu avem ce face dacă sunt vechi”, a spus șoferul troleibuzului.

„Le vom înlocui pe toate”

Vasile Căilean, directorul societății care asigură transportul în comun în Târgu Jiu, spune că toate troleibuzele sunt uzate, dar că autoritățile locale vor accesa fonduri europene pentru a aduce noi troleibuze în municipiu. „Îl luăm, îl reparăm, îl înlocuim cu rezerva. Nu existe probleme ca să nu-l putem repara. Se mai întâmplă astfel de lucruri accidentale. Nu e mai vechi decât celelalte, e la fel de vechi. Suntem pe acest proiect de retehnologizare când le vom înlocui pe toate. Într-un an, maximum doi”, a declarat directorul Transloc.

Municipalitatea a solicitat 50 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru modernizarea transportului în comun, atât a mijloacelor de transport, cât și a rețelelor. Rămâne de văzut dacă proiectul va primi finanțare.

Galerie foto


Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: