Accident mortal în incinta CE Turceni

Un bărbat de 37 de ani, tată a doi copii, a murit ieri în împrejurări necunoscute exact nici măcar de către membrii familiei, singurul lucru ştiut fiind acela că acesta a căzut de la peste 30 de metri înălţime. Incidentul s-a produs în interiorul Complexului Energetic Turceni, acolo unde accesul familiei şi al jurnaliştilor a fost limitat drastic, măsura nefiind însă luată de către directorul general Octavian Graure, ci de către o companie austriacă, „şeful” termocentralei neavând nici el voie să ajungă la locul faptei.

Ionel Victor Grecu este din Aninoasa şi lucra de circa o lună ca sudor în cadrul Trustului Montaj Utilaj Chimic Bucureşti (TMUCB), care, la rândul său, execută lucrări pentru Austrian Energy & Environment, companie implicată în proiectul de realizare a instalaţiei de desulfurare, parte a proiectelor aflate în curs de implementare la Turceni pentru respectarea normelor europene de mediu. Accidentul de muncă s-a produs ieri la prânz, reprezentanţii firmelor enumerate mai sus nefurnizând nicio informaţie presei despre cele întâmplate. Muncitorii din termocentrală spun însă că bărbatul a căzut de la circa 30 de metri înălţime, în timp ce tăia nişte fiare. O ambulanţă l-a preluat şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Turceni, deşi medicii de aici nu au mai avut ce să îi facă pentru a-i salva viaţa. „Nu mai avea puls, nu mai respira, traumatismul cranian suferit după căderea de la o înălţime mare era foarte grav, noi, practic, mai mult am constatat decesul pentru că orice măsură de prim ajutor era inutilă”, a declarat dr. Liviu Martin, de la unitatea medicală.

Familia a fost ignorată

Rudele au fost anunţate despre tragicul eveniment şi s-au prezentat de urgenţă la spital, soţiei lui Grecu, precum şi celorlalţi membri ai familiei nevenindu-le să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva. „Nu ştim nimic despre ce s-a putut întâmpla. El lucra acolo de vreo lună, cred, era singurul care era stâlpul familiei, avea grijă de noi, nu se poate o aşa nenorocire pe capul nostru”, a spus, cu greutate, soţia îndoliată. Ore în şir rudele au aşteptat în faţa spitalului pentru ca trupul neînsufleţit să fie ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Târgu Jiu, dar şi pentru ca de la angajator să răzbată vreo informaţie cu privire la cele întâmplate. „Nu se poate o aşa bătaie de joc. Nu vă comunică dumneavoastră, presei, ce s-a întâmplat, dar nici nouă, familiei? Nu e normal aşa ceva. Stăm cu el la spital de 4 ore şi nu vine nimeni să-l ia de acolo, le ţin pe femeile alea să plângă, noi aici, la termocentrală, stăm pe la porţi şi nu aflăm nimic, e peste puterea noastră de înţelegere cum de se întâmplă aşa ceva”, a declarat un cumnat al celui decedat, supărat de secretomania din jurul acestui caz.

Purtătorul de cuvânt al CE Turceni, Elena Zamfir a confirmat faptul că în incinta unităţii a avut loc un accident de muncă, dar fără ca unitatea să fie implicată în mod direct. Practic, austriecii care realizează instalaţia de desulfurare şi-au izolat perimetrul în care lucrează cu un gard şi au o firmă de pază care nu i-a permis accesul nici măcar directorului general al CE Turceni, Octavian Graure. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au fost singurii care au avut acces în locaţia respectivă şi care au putut să discute cu muncitorii, rudele bărbatului decedat fiind convinse că transportarea la spital a lui Grecu nu s-a făcut întâmplător, în asemenea împrejurări, companiile implicate în eveniment scapă mai lejer dacă nu se înregistrează cu accidentul mortal la faţa locului, ci la unitatea sanitară.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: